VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  [email protected], +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Стефан Петков

СТЕФАН ПЕТКОВ

Стефан Петков е роден през 1954 г. в село Смолница, община Добричка. Основното си образование завършва в училище “Христо Смирненски”, а средното - в СПТУ по машиностроене в Добрич. Впоследствие завършва и НСА в София.
С бокс започва да се занимава през 1970 година, под ръководството на треньора Коста Маринов в школата по бокс в ДФС “Добруджа”. Като юноша печели медали от републикански първенства за подрастващи.
Отбива военната си служба в ВСФД "Черно море" Варна, като се състезава в републикански, лични и отборни първенства. Поради заболялване прекратява състезателната си дейност.
През 1982 година започва работа като треньор по бокс в ДФС “Добруджа”. Отличава се с много голямо трудобюлие и индивидуален подход към своите състезатели. Успява да изведе мнозина млади боксьори от юношеската възраст да се състезават с голям успех и при мъжете и жените. Тук трябва да отбележим имената на Йордан Мирчев, Станислав Тодоров, Павлин Илиев, Явор Карчев, Петър и Веселин Шестакови, Живко Кьосев, Константин Стоянов и други. Най-голям връх постига с Юлиян Строгов, участник на две олимпиади - в Атланта и Сидни.
В последните години Стефан Петков може да се похвали с големи успехи на неговите състезателки при жените. Стойка Петрова стигна до шесто място на европейското първенство и стана първа на турнира на страните от Европейския съюз във Франция. На най-високото стъпало на почетната стълбичка на републикански първенства са се качвали: Ралица Раленкова, Тодорка Русева, Неджати Хасан, Станка Радева, Пламена Пантелеева.
Стефан Петков признава, че за неговото развитие и израстване като треньор заслуги имат покойният доц. Иван Ангелов и акад. Емил Жечев.
Удостоен е със званието "Заслужил треньор". Съпругата му се казва Пенка Атанасова. Имат син и дъщеря - Пламен и Мая, както и внук - Мартин. 
 

|

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter


reklamaGrabo

www.AvtoChastionline24.bg

reklamaAuto Translations

  • English
  • French
  • German
  • Italian
  • Romanian
  • Russian
  • Spanish