VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  [email protected], +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Георги Драгоев

ГЕОРГИ ДРАГОЕВ

Георги Драгоев - Мончика, е роден в град Добрич. От малък започва да се занимава с колоездене. Като войник се състезава от името на "Черно море" (Варна) в редица републикански първенства по колоездене на шосе.
Завършва Техникума за физическа култура и спорт и се насочва към треньорска работа в ДФС "Добруджа".
Под негово ръководство е създадена тройна система за подбор и начална спортна подготовка с бъдещите колоездачи. Успява да убеди ръководителите на спорта за закупуване на подходящи велосипеди, за да е Добрич конкурентноспособен на центровете по колоездене в Пловдив, Бургас, Варна, Казанлък, Троян...
Независимо, че се е посветил на шосейното колоездене, Георги Драгоев успява да изведе на Олимпийския покрит колодрум в Крилатское, Москва, през 1980 година пистовия колоездач Стоян Петров.
Освен Стоян Петров, там е и отборът на 101 км шосейно бягане в състав Борислав Асенов - възпитаник на колоездачната добруджанска школа, Ненчо Стайков, Йордан Пенчев и Ангел Петров. Те заемат престижното шесто място от 26 участвали държави.
През 1985 година подготвеният пак от Георги Драгоев колоездач Петър Петров се класира на второ място в най-престижното за Европа състезание Пробега на мира Берлин - Прага - Варшава. Това е изключителен успех за този талантлив колоездач, който впоследствие заминава за Португалия.
Пак под ръководството на Георги Драгоев израсва и се налага като национален състезател и републикански шампион Валентин Живков.
Това са само част от спортистите колоездачи, подготвени в школата на ДФС "Добруджа".
Георги Драгоев е удостоен със званието "Заслужил треньор" - за приноса му към националния спорт.
Съпругата му се казва Надя. Имат син - Стефан Драгоев, който е доцент във Висшия институт по хранително-вкусова промишленост в Пловдив.
     

|

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter


reklamaGrabo

www.AvtoChastionline24.bg

reklamaAuto Translations

  • English
  • French
  • German
  • Italian
  • Romanian
  • Russian
  • Spanish