VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  [email protected], +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Димитър Димитров

Димитър Димитров

1946 -

Димитър Димитров участва на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година. Роден е през 1946 г. в генералтошевското село Кардам (Добричка област). Женен е за Поля, с която имат двама сина - Енислав (роден през 1972 г.) и Николай (1977 г.). Първородното им дете се ражда на 29 юли, а месец по-късно отборът по спортна гимнастика, в който е Димитър Димитров, отпътува за участие в Олимпиадата.
Със спортна гимнастика Митко започва да се занимава през 1960 година. Съученик е с другия национал и голям наш състезател - Гено Радев. Покрай него той започва да проявява интерес към този спорт, а учителката по физическо възпитание - г-жа Пенева, като вижда как Димитров прескача козата, му препоръчва да се занимава със спортна гимнастика. Като състезател защитава цветовете на “Добруджа”, “Спартак” (Варна) и “Черно море” (Варна). В добричкия тим наставник му е Матей Стефанов, а в “Черно море” - Любен Михайлов. Национал е от 1968 година. В представителния тим на страната е повикан от Стефан Коев и Васко Радулов.
Като състезател Димитър Димитров печели много призови места не само на републиканските първенства, но и в редица международни турнири в Унгария и България. Един от тях е престижната по това време надпревара “Сила и красота” в София. Именно на нея през 1974 година Митко заема второ място в многобоя, след съгражданина си Гено Радев. 
Димитър Димитров завършва средното си образование в Първа гимназия в Добрич. След това продължава да учи в МЕИ-Варна (сега Технически университет). По-късно работи в системата на ВМС.
Олимпиадата за него остава незабравима, тъй като немците го впечатлили с перфектна организация. Днешната му голяма гордост е  внукът му - Антъни Пол Димитров, който е роден през 2001 година. Той е син на Енислав и неговата съпруга от Съединените щати. Тримата живеят в Лос Анжелис.


 

|

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter


reklamaGrabo

www.AvtoChastionline24.bg

reklamaAuto Translations

  • English
  • French
  • German
  • Italian
  • Romanian
  • Russian
  • Spanish