VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  [email protected], +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Кардам отново ще домакинства на състезание по конен спорт

Конен спорт

На 30 март, събота, с. Кардам за втори път ще бъде домакин на конния турнир в памет на народния представител от област Добрич доц. Тодор Тодоров. Спортната проява ще включва прескачане на препятствия в клас „Н“ и „Л“ и надпревара с несъстезателни коне и каручки. Място: стадион с. Кардам, Начало: 10:00 часа

ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО СЪБРА ЕЛИТА НА КОННИЯ СПОРТ В СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ

Конен спорт

На 3 ноември, събота, най-добрите ездачи на Североизточна България се включиха в състезанието по конен спорт, което се провежда традиционно в рамките на програмата за празниците на Генерал Тошево – 8 ноември.

ТУРНИР ПО КОНЕН СПОРТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕЛО СЕЛЦЕ

Конен спорт

За шеста поредна година на 22 септември от 11:30 часа в село Селце, Община Каварна ще се проведе турнир по конен спорт, когато е и празникът на селото. Турнирът  ще се проведе на стадиона в чест на основателя на този спорт  Злати Митков и неговия син Пламен, който също жъне много успехи в ездата.

КАРДАМ ЩЕ ДОМАКИНСТВА НА ТУРНИР ПО КОНЕН СПОРТ

Конен спорт

За първи път тази година конният турнир, който Община Генерал Тошево ежегодно организира, ще бъде извън града – в с. Кардам. Престижното състезание с породисти жребци в памет на народния представител от областта доц. Тодор Тодоров ще се проведе на 10 март на стадиона в голямото добруджанско село.

СЛЕДВАЩАТА СЪБОТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ТУРНИРЪТ ПО КОНЕН СПОРТ ЗА КУПИТЕ НА ДОЦ. ТОДОР ТОДОРОВ

Конен спорт

Спортен клуб по конен спорт „Класика“, гр. Добрич и Община Генерал Тошево организират турнир по конен спорт за купите на доц. Тодор Тодоров-прескачане на препятствия в клас Н и Л, съобщават от местното кметство. Турнирът ще се проведе на 18 март, събота, от 11 . 00 часа на тренировъчния стадион в града.

МЕЖДУНАРОДЕН ЛАГЕР ПО КОНЕН СПОРТ СЕ ПРОВЕЖДА В АЛБЕНА

Конен спорт

Международен лагер по конен спорт за деца се провежда от 8 до 14 август във ваканционно селище Албена. В него се включиха представители от 6 държави - Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Русия и България. Лагерът се организира с подкрепата на Програма Солидарност на Международната федерация по конен спорт (FEI) и програма Brotherhood на Европейската федерация по конен спорт (EEF).

ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ОРГАНИЗИРА ТУРНИР ПО КОНЕН СПОРТ

Конен спорт

За поредна година Община Генерал Тошево организира турнир по конен спорт в памет на доц. д-р Тодор Тодоров, информират от кметството. X–то издание на турнира ще се проведе на тренировъчното игрище на 14 март, събота, и ще включва паркур (прескачане на препятствия) в 5 категории и надбягване с коне.

КОНЕ, УЧАСТВАЛИ НА ОЛИМПИАДА, РАЗХОЖДАТ ТУРИСТИ В АЛБЕНА

Конен спорт

Елитни коне, разхождат туристи в Албена, съобщи управителят на конната база в курортния комплекс Росен Петров. Той и Павлин Димитров са лицензирани от Спешъл Олимпикс България инструктори по спортна езда за хора с интелектуални затруднения.

ТУРНИР ПО КОНЕН СПОРТ В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО

Конен спорт

На 17 март община Генерал Тошево и спортен клуб по конна езда "Пегасос" организират турнир по конен спорт. Състезанието е в памет на доц. Тодор Тодоров, който е бил депутат в 36 и 37 Народно събрание. 

В АЛБЕНА СТАРТИРА УСЛУГАТА ТЕРАПЕВТИЧНА ЕЗДА

Конен спорт

На хиподрума в Албена стартира социалната услуга „Конна езда” за деца с увреждания. В първата група днес /понеделник/, са включени деца от Добрич, а в следващите дни по предварително утвърден седмичен график следват посещения на малките пациенти от Балчик, Тервел и дома в село Крушари.

ЕЛИТНИ КОНЕ СЕ СЪСТЕЗАВАТ В СТРАЖИЦА

Конен спорт

Над 45 чистокръвни жребци и кобили от цялата страна участваха в първото за тази година надбягване на хиподрума в село Стражица. В шестте гари беше разпределен награден фонд от 7600 лв.

НАД 3000 ДУШИ НА КОНСКИЯ ВЕЛИКДЕН В МАЛКА СМОЛНИЦА

Конен спорт

Над 3 хиляди души наблюдаваха днешните конни състезания в село Малка Смолница. Първото място в надпреварата по прескачане на препятствия за коне до 4 години спечели Николай Николов от клуб Класика (Добрич) с кобила Лида. Той оглави класирането с време 20.42 секунди, след като не допусна нито една наказателна точка. Втори се нареди Енчо Манолов от Калиакра с кон Чародей, а трети отново е жокеят Николай Николов, но този път състезаващ се с Лимба.

ТОДОРОВДЕН Е! ВРЕМЕ Е ЗА КУШИИ

Конен спорт

На 12 март (събота) ще бъде отбелязан най-вълнуващият празник в календара на Българска федерация по конен спорт, клубовете и базите по конен спорт, професионално ангажираните и любителите на спорта -  Тодоровден.

ПОЧИТАТ ПАМЕТТА НА ТОДОР ТОДОРОВ С ТУРНИР ПО КОНЕН СПОРТ

Конен спорт

Община Генерал Тошево и спортен клуб за конна езда "Пегасос" организират турнир по конен спорт в памет на доц.д-р Тодор Тодоров. Турнирът ще се проведе на 12 март от 10.30 часа на паркура на тренировъчното игрище в добруджанското градче, съобщават от кметството. След края на турнира са организирани кушии с несъстезателни коне, състезания с магарешки колички - зад тренировъчното игрище и състезания с магарета на улица "Витоша".

БЯГАЩИЯ ФУРОР Е №1 НА ЛЕДА В ШВЕЙЦАРИЯ

Конен спорт

Върху заледеното езеро в Сен Мориц (Швейц) се проведоха традиционните конни надбягвания за Гран при. Първото място бе спечелено от Натали Фриберг с Бягащия фурор. Снимка Асошиейд прес

АЛБЕНА ДОМАКИНСТВА НА ЗОНАЛЕН ТУРНИР ПО КОНЕН СПОРТ „ЗЛАТНА ЕСЕН”

Конен спорт

Сили ще мерят 40 расови жребци от региона
В събота курортът Албена ще е домакин на зонален турнир по конен спорт "Златна есен". Той ще започне в 14 часа пред хотел Добруджа. Негови организатори са конна база Албена и Албена АД. В турнира състезателите ще мерят сили в следните категории прескок: височина 1 метър за 4-годишни и неучаствали коне по хронометър, височина 110 см. - 115 см. за 5 - и 6 - годишни коне с еднократен бараж, височина 120 см.- 130 см. с двукратен бараж.

ПУСКАТ БЯЛО ПОНИ НА ТУРНИР В АЛБЕНА

Конен спорт

Чисто бяло пони, отгледано в конната база на територията на Албена, ще бъде представено на зоналния турнир по прескачане на препяствия "Златна есен". Състезанието ще се проведе на 23 октомври от 14,00 ч. пред хотел "Добруджа", а организатори са Конната база, намираща се там, и комплекс Албена.

ЗАПОЧВА СВЕТОВНАТА КУПА ПО ПРЕСКАЧАНЕ НА ПРЕПЯТСТВИЯ

Конен спорт

Тази година най-интересното и най-очакваното събитие за любителите на конния спорт в България – Световна купа по прескачане на препятствия, индивидуална и отборна, ще се проведе от 17 до 20 юни на обновената конна база „Ген. Крум Лекарски” в Божурище.

“КАБИЮК” СЪБИРА НАЙ-ДОБРИТЕ ЖОКЕИ И ПОРОДИСТИ КОНЕ ОТ СТРАНАТА

Конен спорт

От 14 до 16 май в конно спортна база "Кабиюк" в Шумен ще се проведе държавното първенство, както и съпътстващите турнири по всестранна езда. Шумен безспорно е място, което свързваме с традициите на конния спорт в България и предстоящото  първенство по всестранна езда ще даде още един повод на състезатели и любители да се убедят в това. Очакват се интересни състезателни двойки в различните класове - юноши 14-18 год., 1*, клас Н, клас Е и аматьори, CCI 1* - юноши и девойки 18 год., мъже и жени и CIC2*.

ТРИУМФ ЗА АРАБЕЛА НА ТОДОРОВДЕН

Конен спорт

Виктор Георгиев с кобила Арабела триумфира в дисциплината паркур с височина на препятствията до 80 см в проведения днес в Генерал Тошево турнир по конен спорт в памет на доц. д-р Тодор Тодоров и по случай Тодоровден. Втори в състезанието се класира Шефкет Бейсалов с кобила Ася, а трети се нареди Павлин Петров с Ландуна. Най-бърз в паркура с бариерно прескачане бе Павлин Петев. В надпрепускването на 800 м първи финалната линия пресече Меджет Али, следван от Сунай Сюлейман.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter


reklamaGrabo

www.AvtoChastionline24.bg

reklamaAuto Translations

  • English
  • French
  • German
  • Italian
  • Romanian
  • Russian
  • Spanish