VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  [email protected], +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Младен Георгиев

МЛАДЕН ГЕОРГИЕВ  
 
1940 - 2003
 
Младен Георгиев е роден на 16 октомври 1940 г. в тервелското село Войниково. Когато е на 12 години, участва в селски борби в Тервел. Там е забелязан от треньор, който го взел във Варна, за да го изведе до голямата борба. Само шест месеца след това той стига до медалите на републиканско първенство.  
Участва на Олимпиадата в Токио през 1964 г. - в кат. до 57 кг. в свободния стил. В първия кръг губи от Абдулах Кходабландех от Иран.   
Бронзов медалист от Световния шампионат през 1963 г в София и сребърен медалист от Европейското първенство в Истанбул през 1967 г. Световен шампион за младежи и балкански първенец. Многократен републикански шампион и победител в турнира “Дан Колов”. Избран е за Почетен гражданин на Варна и е заслужил майстор на спорта. Като състезател е защитавал цветовете на “Спартак” и “Черно море”.
През 1979 г. отива да работи в Девня, където сформира и школа по борба и лека атлетика. Днес местният клуб по борба носи неговото име.  
Негови възпитаници са били Свилен Янчев и Валентин Влахов, които са участвали на световни и европейски първенства.
През 1996 г. отново се връща във Варна. Завършва треньорската школа в София и е преподавател по борба във Военноморското училище във Варна.
Почива, след като не може да преживее факта, че циганите получават повече пари, отколкото е неговата пенсия. Младен Георгиев взема всичките си медали, слага ги в найлонова торба и ги хвърля през балкона от петия етаж, провиквайки се: “На циганите, дето крадат и не работят, дават 80 лева, а аз - дето съм си чупил главата и трепал за тази държава, взимам само 54 лева пенсия”. Няколко дни плаче като малко дете и на 22 май 2003 г. почива от инсулт.       
Има две деца - Станислав и Галина. Съпруга - Радка Георгиева.

|

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter


reklamaGrabo

www.AvtoChastionline24.bg

reklamaAuto Translations

  • English
  • French
  • German
  • Italian
  • Romanian
  • Russian
  • Spanish