VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  [email protected], +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Хандбалният "Добруджа" ще играе в Европа за 16-а поредна година

Хандбал

И през следващия сезон „Добруджа“ ще бъде единственият български участник в европейските клубни турнири по хандбал.


Отборът от Добрич доби правото да се състезава в третата по сила клубна надпревара при мъжете на Стария континент – EHF European Cup, бившия турнир "Чалъндж къп".

Общо 51 са отборите в тази надпревара, а жребият ще бъде изтеглен на 28 юли във Виена.

Сред по-интересните имена в турнира са АЕК (Атина), "Нева" (Санкт Петербург), украинския "Донбас", турския "Анталияспор" и др.

Първите мачове ще се проведат на 17/18 октомври, а реваншите са седмица по-късно. Регламентът предвижда в тази фаза да участват 38 отбора, сред които и "Добруджа", а другите 13 - тези с най-висок коефицент, са поставени и ще се включат от следващия кръг.

Мъжкият отбор на Хандбален клуб „Добруджа“ ще представя Добрич и България в евротурнирите за 16-а поредна година. От 2005 г. „Добруджа“ неизменно се класира и участва в европейските клубни турнири. Оттогава отборът от Добрич е играл официални мачове в 11 държави срещу 17 отбора от 14 страни. Най-доброто представяне е през сезон 2008/2009 – достигане до 1/8-финал в „Чалъндж къп“ и победи в пълната до максимум зала „Русалка“ срещу литовския „Драгунас“ (Клайпеда) и сръбския „Пролетер – Нафтагаз“ (Зренянин).

Припомняме, че през миналия сезон „Добруджа“ излезе еднолично в класацията по брой поредни участия в турнирите на Стария континент в годините след промените в страната във всички колективни спортове и при двата пола. Източник ИА Добруджа

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter