VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  [email protected], +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

4 медала за хвърлячите от Добрич на първенството на България за атлети под 18 г.


4 медала спечелиха състезателите на СКЛА "Добрич" на националния шампионат по лека атлетика на открито за юноши и девойки под 18 г. Държавното първенство се проведе вчера и днес в София.

Тодор Петров на два пъти бе сред призьорите. Първо той спечели среброто на мятане на диск, а след това златото в коронната си дисциплина - тласкане на гюле. Той спечели титлата с личен резултат - 17.83 м. В конкуренцията на общо 15 гюлетласкачи от Сливен, Габрово, Пловдив, Русе, Варна и Разград, още един добричлия се качи на почетната стълбица - Драгомир Иванов спечели бронзовия медал. Той се представи силно и на мятане на диск, заемайки седмото място сред 28 хвърлячи.

СКЛА "Добрич" достигна до отличията и при дамите. Невена Христова се класира втора в България на мятане на диск при девойките. Тя влезе във финала и на гюле, където завърши осма.

Класиранията на Невена Христова и Тодор Петров им дават право да участват на Балканиадата през септември в Сърбия.

Доволен съм от всички състезатели, сподели за радио "Добруджа" Галин Костадинов - президент и треньор на СКЛА "Добрич". Той отбеляза, че Дияна Стоянова при второто си състезание е била много близо до медалите, класирайки се пета на хвърляне на чук. Мариела Маркова пък влезе във финала на гюле и зае седмото място. Благодаря на всички, които помагат на клуба да се развива и да участва на състезания, добави Галин Костадинов.

Шампион на България в спортното ходене – медалист и в стипълчейза (ВИДЕО)

Петър Димов от СКЛА „Добруджа 99“ спечели бронзов медал в дисциплината 2000 м. стипълчейз на националния шампионат на открито за юноши и девойки под 18 години. Под проливния дъжд над националния стадион „Васил Левски“ в София той финишира трети с време 6,59.8 мин.

Този резултат е с цели 58 секунди по-бърз спрямо времето му от предходната година, отбеляза неговият треньор Николай Янков в интервю за медийна група „Добруджа“. Петър Димов е много борбен, тренира съвестно и има воля да постига високи резултати, заяви още треньорът в СКЛА „Добруджа 99“. Той отбеляза, че коронната дисциплина на състезателя е спортното ходене, като е трикратен шампион на България на 10 км. Основаната ни е цел е да защитим титлата на държавното първенство по спортно ходене в Добрич през септември, за да може Петър да се класира за Европейската купа в Чехия, сподели Николай Янков.

Много съм щастлив от този медал, чувството след финала бе неописуемо, заяви младият състезател. Той сподели, че е бил добре подготвен и всяка негова тренировка в последните седмици е включвала препятствия, за да бъде в оптимална кондиция за стипълчейза. И през тази седмица Петър Димов ще наблегне на бягането с препятствия, защото в събота ще участва и на държавното първенство за юноши старша възраст – на 3 км. стипълчейз. След това отново се завръща с пълна сила към спортното ходене, където амбициите му са още по-големи.

Петър Димов бе единственият представител на СКЛА „Добруджа 99“ на първенството на България за юноши и девойки под 18 години, като в София той бе заедно с треньора Еманоела Радева.

„Благодаря на моите треньори Николай Янков и Еманоела Радева за цялото време, което отделят, за да ме направят добър състезател. Те винаги са ме учили, че всичко се постига с много труд и старание“, сподели Петър Димов.

Източник ИА Добруджа

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter