VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  [email protected], +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Христо Стоичков представи книгата си в Каварна и

Футбол

Легендата на българския спорт Христо Стоичков представи книгата си Каварна. Крайморският добруджански град е един от петте, включени в лятното му турне, посветено на четвърт век от най-големия успех на родния футбол – четвъртото място на България на САЩ‘ 94.


Христо Стоичков представи книгата си на стадион „Калиакра“, където всички фенове могат да видят най-голямата индивидуална награда във футбола – Златната топка.
 
„Този трофей не е само мой – той е на моята съпруга, на моите деца, на моите родители, на съотборниците ми, на публиката“, сподели Камата на пресконференция в Община Каварна.
 
„Беше много лесно да приема поканата на кмета Нина Ставрева, защото аз ценя спорта. Във всеки град е нужно да има спорт. Продължавайте да го развивате и един ден със сигурност от Каварна ще излезе шампион“, заяви Христо Стоичков.
 
Той подари на Нина Ставрева фланелка на националния отбор с номер 8 и умалена Златна топка. Кметът на Каварна пък подари на човека, който прослави България по целия свят, месингова статуетка на основателя на България хан Аспарух. Христо Стоичков получи и фланелка с логото на званието, което Каварна получи – Европейски град на спорта 2020. Той обеща, че ще бъде облечен с нея още при следващата си игра на голф в Маями, където живее.
 
„25 юли 2019 г. е ден, който ще остане в историята на Каварна, защото най-голямото име в българския спорт днес е наш гост“, заяви Нина Ставрева.
 
На пресконференцията заседателната зала на Община Каварна бе пълна с журналисти, служители на администрацията, нетърпеливи да се срещнат със своя кумир фенове на българския национален отбор по футбол и на ЦСКА от цялата област, както и голяма част от състава на ФК „Добруджа“ за момчета набор 2008. По покана на Христо Стоичков те също влязоха в ролята на журналисти и му зададоха по един въпрос. Така младите добруджанци разбраха каква е рецептата да станеш велик футболист – всички съотборници до теб, защото сам няма как да успееш и труд, пак труд и след това много труд.
 
„Посланието на книгата е да дадем самочувствие на децата, защото те нямат много герои в днешно време – да им покажем, че и българин може да стигне върха в област, от която се вълнува целия свят“, отбеляза журналистът Владимир Памуков – съавтор на биографията на Христо Стоичков. ИА Добруджа

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter