VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  [email protected], +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ОБЗОР 2017: СЛЕД 30 ГОДИНИ ДОБРИЧ ИМА РЪКОВОДЕЩ СЪДИЯ В ПЪРВА ЛИГА

Футбол

Преди години футболистите на Добруджа играеха в елитната група на България, а най-добрите добрички рефери свиреха мачове на аматьорите. Сега картината е коренно различна – „жълто-зелените” вече втори сезон играят в третия ешелон, а добричката съдийска колегия може да се похвали, че има ръководещ съдия в Първа професионална лига. Това е 31-годишният Петър Кирилов.


След като няколко години успешно ръководеше мачове във втория ешелон на българския футбол, бившият нападател на Добруджа заслужи правото да бъде ръководещ съдия в елитната ни група. Така след дългогодишно прекъсване Добрич отново има арбитър в най-високото ниво на българския футбол.
Оказа се, че в продължение на близо 30 години добруджанец не е свирил мачове в «А» група. През сезон 1986/1987 Димо Петков е ръководил срещи в «групата на майсторите». И оттогава до 2017 година нито един представител на съдийската колегия в Добрич не е попадал в ранглистата на най-добрите ръководещи арбитри - 30 години!
Интересно е да се отбележи, че тогава – през 1986 година, когато Димо Петков е получавал наряди в «А» група, се е родил Петър Кирилов. А той не само влезе в ранглистата на най-добрите. През отиващата си 2017 година най-добрият добрички рефер записа 16 мача в Първа професионална лига, от които 4 като главен съдия. Освен това той ръководи две срещи – осминафинал и четвъртфинал, в турнира за Купата на България. В тия мачове Петър Кирилов успя да докаже, че има качества да се превърне в един от най-добрите футболни съдии у нас. Доказателство за това е признанието, което получи след края на сезона – бе номиниран от БФС за най-проспериращ млад съдия за 2017 година. 
Освен Петър Кирилов още двама арбитри от добричката съдийска колегия получават наряди в професионалния футбол. Това са Димитър Герчев и Калин Киров, които са в ранглистата на асистент-съдиите във Втора професионална лига. В ранглистата на реферите, които получават наряди в Североизточната трета лига, има четирима добруджанци. Двама добричлии са сред съдиите, които ръководят мачове в третия ешелон – Ивайло Недялков и Росен Минев. Други двама пък са в ранглистата на асистент-арбитрите – Петър Киров и Светлин Станчев.  

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter