VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  [email protected], +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ФУТБОЛИСТИТЕ НА ЛУДОГОРЕЦ ЗАСАДИХА МАСЛИНОВО ДРЪВЧЕ В АЛБЕНА


Футболният шампион на България при мъжете Лудогорец засади маслиново дръвче във ваканционно селище Албена. Играчите от Разград пристигнаха в комплекса, водени от своя треньор Георги Дерменджиев. По време на престоя си те ще направят една тренировка на футболния комплекс, а днес ще се отправят към Каварна за срещата си от първенството срещу Черно море. Играчите посетиха Розариума, както и новия тенис център в комплекса, който се радва на голям интерес от страна на гостите на Албена. 

 

Футболистите хвърлиха по монета във Фонтана на късмета и си пожелаха успех, а преди това участниците ни в Шампионската лига засадиха маслиново дърво, което е символ на възраждането и успеха.

 

 

Поради дългия си живот, маслиновото дърво се е превърнало в символ на човешката цивилизация, гарантиращ спокойно бъдеще. За древните египтяни маслината била свещено дърво. Почитали я като символ на мъдрост и зрялост, за тях тя била знак на справедливостта. Маслината е свещено растение и за древните елини. Свещената гора на Олимпия била маслинова. От дървесината на растението са изработвани изображения на боговете. Древните гърци украсявали с венци от маслинови клонки главите на олимпийските шампиони. За елините маслината символизира мира и благополучието. Маслинените насъждения олицетворяват и връзката на семейството с дома. Именно и заради това маслиновото дърво, което бе специално донесено от Гърция, бе избрано да краси сърцето на прекрасния парк в курорта, тъй като ваканционно селище Албена се утвърди като семеен курорт.

Шампионите засадиха маслиново дръвче в Албена
Футболният шампион на България при мъжете Лудогорец засади маслиново дръвче във ваканционно селище Албена.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter