VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 888 605410

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Георги Керанов

ГЕОРГИ КЕРАНОВ

1922 - 1988

Георги Керанов е роден на 1 април 1922 година в село Коларци (Тервелско). Произхожда от бедно селско семейство. Началното си образование получава в село Коларци. През 1932 година емигрира в България и се установява в село Радан Войвода (Варненско). Тук завършва основното си образование. След освобождението на Южна Добруджа през 1940 година семейството му се прибира в Коларци. С диплом за средно образование Георги се сдобива в Мъжката гимназия в Добрич.  Работи като преподавател в родното си село през 1944 г. В редовете на българската армия постъпва през 1946 година. Приет е в ШЗО “Христо Ботев” в Плевен. След школата служи като офицер в различни гарнизони на страната.
През периода от 1951 до 1956 година е включен в отбора на ЦДНА по спортна стрелба. Участва е в много републикански и международни състезания по спортна стрелба с малокалибрен пистолет и бойно оръжие. Национален състезател е от 1951 до 1964 г. - бил е капитан на тима и треньор.
Представя България на Световното първенство в Москва и на Европейските първенства в Румъния и Италия. Достойно защитава цветовете на родния ни трибагреник и на международни турнири в Чехословакия, Полша и Унгария. В продължение на няколко години е републикански шампион и рекордьор.
През 1952 година участва на Олимпийските игри в Хелзинки - в дисциплината стрелба с малокалибрен пистолет. С 561 точки заема 17-о място от 53-ма състезатели.
След Хелзинки е удостоен със званието “Майстор на спорта”, а през 1961 година получава званието “Заслужил майстор на спорта”. Има два световни рекорда.
В родното си село е изпратен за укрепване на селското стопанство и е председател на ТКЗС-то за времето от 1959 до 1971 година. В Коларци той прави стадион, военно полеви полигон и стрелбище за малокалибрено оръжие. Последното състезание там се провежда през 1990 г. Известен е като активен общественик в родното си село и в Тервел. През 1977 година се пенсионира, а на 16 август 1988 година почива.
Носител е на над 40 златни медала от републикански и международни първенства по спортна стрелба.      

 

|

Poli

facelikerusalka

tennisrusalka

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

ReklamaYupi

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Решили да направят статистика на доходите на три професии - полицай, лекар и митничар. Попитали полицая: - За колко време ще си купите "Форд"? - За 7-8 месеца. Попитали лекаря: - За колко време ще си купите "Форд"? - За 3-4 месеца. Попитали митничаря: - За колко време ще си купите "Форд"? Митничарят помислил, помислил и казал: за 18 месеца. - Как за толкова много време? - Ами "Форд" да не е малка компания?

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Реклама

Hit Counter


EfBet

reklamaGrabo

www.AvtoChastionline24.bg

BanerEmag

rio

Auto Translations

  • English
  • French
  • German
  • Italian
  • Romanian
  • Russian
  • Spanish

rusalka

 

mail

Информация, снимки и запитване за реклама очакваме на centersport@abv.bg

Random Image

Футзал, Калиакра - Левски
Разгледай албум

Rek-2


Реклама


rio2