VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

РУМЪНИЯ ИСКА ДА НАТУРАЛИЗИРА ЩАНГИСТ ОТ ДОБРИЧ

Вдигане на тежести

Наш национал по вдигане на тежести от Добрич шашна румънски треньори от Констанца, които веднага му предложиха да се състезава за северната ни съседка. Става въпрос за Юндер Бейтула от боксов клуб Добруджа, научи "Център спорт".


По време на двустранно състезание в Добрич 18-годишният състезател направи само по един опит в двете движения, а това му беше достатъчно, за да спечели. Той с лекота изхвърли 125 кг и изтласка 160 кг. Румънските треньори предложиха тежкоатлетът да бъде натурализиран, като Юндер и личният му треньор Тодор Кирчев без да се замислят се съгласиха, тъй като заради неразбориите в родните ни щанги той не може да реализира потенциала си.

"Нямам право да спра Юндер. Той има възможност не само да участва на големи състезания, но и да печели медали. Не мога да го спра при абсурдната ситуация с федерацията в България. Той трябва да се състезава и да печели", заяви за "Център спорт" Тодор Кирчев. Предстои шефът на румънската федерация да каже последната си дума. Ако отговорът е положителен, то Юндер ще има по-нормални условия за подготовка и ще представя Румъния на предстоящите световни и европейски първенства за юноши. Той ще има шанса да се пребори и за квота за олимпиадата в Лондон догодина.

По време на двустранното състезание българите спечелиха в повече категории. Румънците пристигнаха с европейска шампионка при девойките, която впечатли домакините със своите резултати.

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter