VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ПОДВИГ: ЙОРДАН ЙОВЧЕВ НА ИСТОРИЧЕСКА ШЕСТА ОЛИМПИАДА

Спортна гимнастика

Живата легенда на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев постигна невероятен успех, като се класира за шести път на Олимпийски игри. Българинът се пребори с болки и години и стана единственият гимнастик в историята, който ще участва на шест олимпиади.


38-годишният спортист си извоюва виза за Игрите в Лондон през лятото, след като влезе в Топ 30 на последната квалификация в многобоя и там успя да постигне резултат, който да му дава право на участие на Игрите.
Квалификацията се проведе в олимпийската "О2 арена" в английската столица. Официалните резултати ще бъдат обявени от организаторите малко по-късно, като се очаква те да потвърдят квотата на Йордан Йовчев за Лондон.
"Да бъда в Лондон през юли, ще бъде уникално изживяване", заяви Йовчев в интервю за "Ройтерс". Йовчев, който е президент на Българската федерация по спортна гимнастика, заяви, че класирането му за Игрите в Лондон има голямо значение за оцеляването на федерацията и гимнастиката в страната.
"Aз се състезавам заради Българската федерация по гимнастика. Ако имаме гимнастик на олимпийските игри, с него ще заминат старши треньор, масажист, лекари. Ако нямаме - за федерацията ще бъде много трудно да оцелее", заяви Йовчев.
Легендарният български гимнастик пристигна в Лондон с разкъсан мускул на лявото рамо и болки в лакътя, но впечатли съдиите с представянето си на шестте уреда - халки, висилка, прескок, успоредка, кон с гривни и на земя. Освен всички травми през февруари той ще навърши 39 години.
Въпреки четирите си световни титли, симпатичният спортист така и не успя да спечели златен медал от олимпийски игри. На игрите в Атина през 2004 г. Йовчев заслужи олимпийската титла на халки, но бе ощетен от съдиите и тя отиде при представителя на домакините Димостенис Тампакос.
"Много ме боли, че никога не успях да спечеля златен олимпийски медал. Сега съм остарял и шансовете ми за титла са сведени почти до нула. Съмнявам се, че някога ще спечеля титла. Но вече не се състезавам за златото, а за удоволствие", сподели Йовчев.

Sportni.bg

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter