VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДАДОХА ЛИЦЕНЗ НА ЩАНГИТЕ

Вдигане на тежести

Кризата в българските щанги с липсата на законна централа приключи - вече има такава с лиценз. Комисията към Министерството на спорта (МС) одобри в четвъртък внесените от Българска федерация по вдигане на тежести (БФВТ) документи за получаване на правомощия да развива този спорт.


Часове по-късно министър Свилен Нейков сложи подпис под решението на лицензионната комисия и така сагата приключи.
“Сега ни предстои много работа, трябва да върнем позициите на българските щанги, защото всички знаем колко медали и слава са носили на България...”, декларира президентът на БФВТ Неделчо Колев.
Лицензът на Българска федерация вдигане тежести (БФВТ) с президент Антон Коджабашев бе отнет от МС в края на 2010 г. заради финансови и документни нарушения.
Първото нещо, което ще направи новата власт, е да изпрати писмо до Международната федерация по вдигане на тежести (МФВТ) и да поиска среща с президента Тамаш Аян - вероятно още другата седмица. Очаква се БФВТ първоначално да бъде асоциирана към МФВТ и да бъде приета като пълноправен член на конгрес след олимпиадата в Лондон догодина.
Вече има планирани лагери на национални отбори, както и участие на първо състезание - световното за младежи и девойки в края на юни в Малайзия.
Треньор на мъжкия отбор се очаква да бъде олимпийският шампион Иван Иванов, а на женския - Лъчезар Кишкилов и Кристиана Колева.
trud.bg
 

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter