VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БИВШИЯТ ГУБЕРНАТОР НА ДОБРУДЖА СТАНА ШАМПИОН ПО ТЕНИС

Тенис

Последният уикенд на октомври отново изненада с приятно топло време, а домакините от тенис клуб Добрич се бяха постарали с перфектна организация да завършат сезона от над 40 турнири, включени в тенис веригата за любители „Добрич 2012”.


За първи път през тази година се проведе „Турнир на майсторите” за мъже  и във възрастовата група над 45 години. В първата група лидерът Тихомир Тинев допусна фалстарт, позволявайки на Кунчо Милов да го победи, след като му водеше с 4:0 гейма. Милов не допусна загуба до края на първата фаза, побеждавайки Станьо Георгиев с 6:0 и Васил Зисовски с 6:4 гейма. Тинев се задоволи с втората позиция в групата. Безспорният фаворит за спечелване на турнира, Николай Ганов, премина като торнадо през втората група, налагайки безапелационно волята си над останалите състезатели. Срещу Диян Коравски с 6:1, срещу Атанас Карамфилов с 6:2, и срещу вечния си съперник Иван Иванов с 6:3 гейма. На полуфиналите, Тинев си изпати от безразсъдството да подцени съперниците си в групата, и „отнесе” загуба с 0:6 от безкомпромисния Ганов. В другия полуфинал Иван Иванов и Кунчо Милов сътвориха един  оспорван мач, който едва при 4:4 гейма получи развръзка. 6:4 за Иванов.
Финалът сякаш беше с предизвестен край, след като Иванов така и не бе регистрирал победа над Ганов в цялата, над десетгодишна история на тенис веригата. На всичко отгоре споменът от последната загуба в групата беше съвсем пресен.
Какво се случи на финала, така и не се разбра точно. В началото на мача Ганов се отнесе с известна небрежност към съперника си, който играеше като по часовник, с много търпение и без излишни емоционални изблици. До 4:4 гейма, когато фаворитът Ганов осъзна , че срещу себе се има един мислещ състезател, който е наясно с всичките му слабости. Макар и във формат шест гейма, този мач се игра повече от час. Започналите продължителни размени на удари от дъното на корта сякаш нямаха край, голяма част  от точките се печелеха след повече от тридесет разигравания. При 5:4 за съперника и негов сервиз, Ганов рухна. Един последен гейм, изигран отново разумно и без емоции, без да даде и точка на противника си, бившият областен управител на Добрич, Иван Иванов, стана победител в първия Мастърс над 45 години, включен в тенис веригата на този град.


 

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter