VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЛЮБО ВЛАДОВ С ШАМПИОНСКИ ДУБЪЛ В „ДОБРИЧ 2013”

Тенис

Третият турнир от тенис веригата „Добрич 2013” предложи много емоции на участници и публика, поднесе някои изненади, и доказа, че класата на добричкия тенис върви нагоре.
Радослав Петков бе на път да направи голямата сензация в турнира като „на косъм” изпусна водача във временната ранглиста Стефан Миланов в тайбрек.


При това със 5:7 точки в дългия гейм. Данчо Тошков преди това доведе мачът с Петков до 5:5, но и той изтърва победата , падайки със 5:7 гейма.
Победителят от миналогодишния турнир на майсторите, Любомир Владов, обаче показа какво е желязна дисциплина и воля за победа.За да спечели този турнир, на Любо му се наложи да мине последователно през вторият, третият и първият във временното класиране. Срещу Миро Недялов губеше с 1:4 гейма, но след това „улучи ваксата” и не даде повече гейм на съперника си. 7:4 за Любо. С Милен Павлов, който е миналогодишен шампион от тази верига, Владов-младши се справи неочаквано лесно, 7:2 гейма.
И дойде мачът на истината, срещу непобедения  през тази година Стефан Миланов. Страхотен мач, изпълнен с майсторски изпълнения, продължителни разигравания, невероятно отиграни топки и драматични обрати в резултата. При 6:4  Любо не успя да реализира  два мачбола, а Стефан показа, че наистина е израснал много през тази година. Напористият  тенисист продължи да играе на ниво, проби в следващият гейм и така доведе интригата до пълен апотеоз – тайбрек. В дългият гейм всичко изглеждаше „на кантар” до 4:4, когато по-стабилният психически състезател взе връх. 7:4 за Любомир Владов и първа победа в тази верига за живеещият в София добруджанец.
В проведеният на следващият ден турнир за мъже-двойки Любо дублира победата си с неизменния си партньор Миро Недялов. Втори останаха Радо Петков/Николай Ганов, които в много оспорван мач отстраниха водачите във временното класиране Дидо Жеков/Кунчо Милов.Чудесно впечатление оставиха двете тринадесетгодишни момчета от „Изида” Томислав Пеев и Йоан Христов, които се пребориха за петото място.
По Великденските празници тенисклуб „Добрич” е планирал още няколко състезания от тази поредица. На 1 май е първият турнир за смесени двойки. На 3-ти е турнирът за мъже-сингъл, а на 4-ти май е поредният турнир от двойките за мъже. Началото е от 9 часа, записванията са на място. Тенис кортовете на спортен комплекс „Простор”.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter