VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЛОШО ВРЕМЕ ОТЛОЖИ ФИНАЛНАТА СРЕЩА В ПЪРВИЯ ТУРНИР НА ТЕНИС ВЕРИГАТА „ДОБРИЧ 2011”

Тенис

Първият турнир от тенис веригата „Добрич 2011” събра едни от най-добрите тенисмени в Добрич и региона, съобщи за "Център спорт" организаторът Сергей Владов. Участието на Юри Дойчев в турнира бе достатъчен атестат за нивото на тенис веригата още при откриването й. Дойчев, както се знае, е шампион на България при състезателите в републиканската тенислига за 2010 година в категорията над 35-годишна възраст.


В тази категория е и Мартин Русев, който е 10-и в тази класация, и също взе участие в турнира. В категорията над 45 тук бяха Иван Иванов, 8-ми в България за любители, и Светломир Станев, който заема респектиращата 5-та позиция в страната. Варненецът Донко Атанасов и добричлията Николай Ганов, и двамата в топ 20 на държавното първенство за мъже над 45 години, допълваха картината.
Както се и очакваше, Дойчев достигна до финала без проблеми, подарявайки един-единствен гейм на съперниците си. Това беше първият изигран от него гейм срещу Радослав Петков.
Изненадата на турнира всъщност поднесе Слав Славов. 20-годишният юноша, който се прибра от Манчестър, Великобритания, за да вземе участие в турнира, отстрани поставеният под №3  Николай Ганов със 7:4. При това, след като губеше с 2:4. На полуфинала, след няколкократно прекъсване на срещата поради лошо време, Слав отстъпи на поставения под №1 Мирослав Недялов със 7:3.
Другата голяма изненада беше дебюта на 12-годишния Светлин Вълчев в подобен род турнири. След убедителни победи над Д.Коравски с 5:1, К.Костадинов с 5:0 и Д.Димитров също с 5:0, той се изправи в малкият финал срещу обиграният Бердж Кешишян, който тази година се завърна от Германия. Срещата беше изключително оспорвана, стигна се до тайбрек, който опитния Кешиян успя да спечели с 8:6 точки.
Независимо от изхода на финалния двубой, Слав Славов ще стартира в следващият турнир от трета позиция във временната ранглиста. Светлин Вълчев и Бердж Кешишян си поделят 7 и 8 позиция, което означава че също ще бъдат поставени във Великденския турнир, който ще се проведе  на 22 април. На този турнир обаче се очаква да се включат още двама топ състезатели – 5-ия и 6-ия от ранглистата за 2010 година, Любомир Владов и Кирил Манолов.
Финалният двубой между Дойчев и Недялов ще се проведе този уикенд, в зависимост от метеорологичните условия.
Отложеният турнир по двойки пък ще се проведе на 23 април, събота, от 10 часа, също  на кортовете на спортен комплекс „Простор”.


 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter