VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СВЕТОВНИЯТ ТЕНИС ЕЛИТ ПРИ ЮНОШИТЕ И ДЕВОЙКИТЕ СЕ СЪБРА В АЛБЕНА

Тенис

На кортовете на ваканционно селище Албена тoзи понеделник – 28 май, започва едно от най-големите тенис събития в България за тази година. За първи път страната ни домакинства на турнир от първа категория при юношите и девойките до 14 години от календара на ТенисЕвропа. До срещите от основната схема достигнаха 56 състезатели от България (29 момичета и 27 момчета), а това е абсолютен рекорд.


При юношите поставен под №1 е кипърецът Константинос Кошис, който е №2 в световната ранглиста. В първия кръг той излиза срещу Борислав Златанов. Третият в международната ранглиста Константин Жженов от Русия ще влезе в турнира като водач в долната половина на схемата, а жребият отреди негов съперник да бъде Андреас Силласте от Естония.
При девойките №1 в схемата Фатма Идризович от Сърбия, която е №14 в света ще играе за място във втория кръг срещу Михаела Йорданова. Втората поставена Катерина Димитрова ще излезе на корта срещу румънката Бриана Мария Спатару.
Супервайзор на турнира е Веселина Донева, която е българският рефер с най-висок ранкинг в света. На място в събота генералният секретар Катерина Генова инспектира условията и даде много висока оценка на организаторите и домакините. Главен съдия е Николай Пръвчев.
Турнирът е голяма реклама за България, а провеждането на проявата на 14 от 19-те тенис корта във ваканционното ни селище Албена ще покаже на световния елит възможностите на страната ни да домакинства на спортен форум от най-високо ниво.
Надпреварата се реализира с подкрепата на Българската федерация по тенис, Албена АД, Лукойл, Смайл ивентс, Стантекс, Магията на Българската роза, Исторически парк АД, Пионер, Бор Чвор, община Балчик и др.

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter