VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СВЕТОСЛАВ ПЕТРОВ: СТЪПКА ПО СТЪПКА ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ В "А" ГРУПА, ПРИОРИТЕТ №1 Е ДА ВЪРНЕМ ЮНОШИТЕ СИ


"Моят приоритет №1 като изпълнителен директор на Добруджа е да върна юношите, които са напуснали школата ни и днес бележат за футболните отбори на Литекс, ЦСКА, Черно море... Това няма да стане от днес за утре, но искам те да са част от гръбнака на отбора в професионалния футбол", заяви на пресконференция в Добрич новият шеф в клуба на "жълто-зелените" Светослав Петров, който е бивш национал. 
Легендарният футболист е категоричен, че е абсурдно с този бюджет представителния тим да играе във "В" група. Той е амбициран стъпка по стъпка да върне отбора в "А" група - там където беше в близкото минало.
"Един от най-силните спомени в главата ми е първият мач на отбора, след като се завърна в "А" група в началото на 90-те години с ЦСКА. Аз бях едно от децата, които връщаха топката. Искам да направиме качествен тим и с добра игра да върнем публиката на стадиона. Първо обаче трябва да подредим къщата си, а не да бързаме да влезе в "А" група и после бързо да отпаднем. Всичко става стъпка по стъпка, да извървим бавно пътя си, за да узреем. Проведох вече разговори с ядрото на агитката, която много ни подкрепя. Ще проведа разговор и с директора на спортното училище Николай Дяков, който ми беше треньор в Добруджа. Срещнах се и с родители на децата от нашата школа. Ще подобрим нивото на нашите треньори. Водят се преговори и за привличането на 1-2 футболисти, които са играли в "А" група", заяви пред медиите Петров. 
Той призна, че неговата работа в клуба е обвързана с връщането на отбора в професионалния футбол. В противен случай всичко, което той иска да направи няма да има смисъл.
"Една от причините за изтичането на деца е, че никой не иска дето му да продължи да игра в отбор във "В" група. Затова работим за незабавното връщане на тима. Освен селекцията мислим и за подготовка, както и евентуално да участваме в турнира в Албена. С контактите, които имам не е проблем и водещи клубове да играят контроли в Добрич, но нашата цел е тези отбори да играят и официалните си срещи тук", добави Петров.  
За напусналия капитан Филип Флоров той допълни, че е имал идея  играчът да стане част от треньорския екип в школата след приключването на тази година, като клубът е щял да го изпрати да получи лиценз, но футболистът е поставил лични условия, които ръководството е нямало как да изпълни. 

Руслан Йорданов/снимка Александър Стоянов

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter