VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

НАЦИОНАЛИТЕ НИ ПО СУМО СЕ СТЯГАТ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ВЪВ ВАРНА

Борба

Целта ми е отново да стана европейски шампион по сумо, заяви за "Център спорт" действащият световен и европейски първенец Стилиян Георгиев. В момента добричлията и всички национали навлизат в последната фаза от подготовката си за предстоящия шампионат на Стария континент, който ще се проведе от 6 до 9 май във Варна.


Представителният ни тим тренира в залата на НСА в София, като до началото на състезанието Стилиян Георгиев има да свали 12 кг., за да влезе в коронната си категория до 85 кг. Тодор Джуров пък има да топи 21 кг., за да участва при 105-килограмовите.
"Европейското във Варна се очертава да бъде най-силното през тази година, тъй като на 90 процента е сигурно, че няма да има световен шампионат. Първоначално първенството на планетата трябваше да се проведе в Египет, но заради размириците бе преместено в Япония. Тежката ситуация в Страната на изгряващото слънце е причината то да не се проведе и там. В България ще пристигнат най-добрите сумисти от всички европейски държави. Страната ни ще бъде представена с пълен отбор - по двама състезатели във всяка категория. Ще бъдат излъчени шампионите при юношите до 18 и до 21 г., както и при мъжете и жените", каза за "Център спорт" Георгиев.
Националите ни по сумо тренират съвместно с холандците, а в петък към отбора ще се присъединят и състезателите на Египет.
Георгиев посочи, че той и неговите съотборници имат потенциал да се преборят за титлите и медалите в отделните категории, а сред целите им е и да вземат и първото място в отборното класиране. Миналата година нашите станаха трети.
По време на първенството във Варна ще има заседание на Европейската федерация по сумо. На него ще се избере нов президент, който да смени Петър Стоянов - Вожда. 

CenterSport.org 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter