VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СПОНСОРИ БЯГАТ ОТ СУМОТО ЗАРАДИ ПЕТЪР СТОЯНОВ

Борба

„Ситуацията в сумото след скандала с бившия й президент Петър Стоянов се утежни. Никой от спонсорите и хората, които са помагали, не иска да чуят и да дават пари за сумото, тъй като се чувстват компрометирани.  Цяла една федерация се свързва с един човек, който вече няма нищо общо с нея. 

 


От това страдат десетки елитни спортисти, които ежедневно полагат голям труд, за да печелят медали за България. Стига се до там, че бизнесмените идват да демонтират рекламните си пана от залите, за да не се свързват фирмите им със сумото. Управляващите и големите компании трябва да ни подадат ръка, за да продължим да печелим медали за страната си”, заяви за „България Днес” европейският шампион Стилиян Георгиев. От години добричлията живее и работи в Атланта (Съединените щати), но се прибира да помага на националния отбор за големи състезания.

„Тази година България постигна много голям успех и отново показахме, че сме №1 не само в Европа, но и в света. За класата ни говори и факта, че в първенството на Стария континент в Будапеща спечелихме 58 медала - 20 златни, 14 сребърни и 24 бронзови. Следващото голямо състезание е световното първенство в Хонконг през октомври. Напоследък доста спортисти от борбата, джудото и самбото се преориентират към сумото, тъй като е по интересен и атрактивен спорт. На европейското имаше две нови категория, но на световното ще си останат три. Това ще доведе и до голямо сваляне на килограми”, смята Георгиев.

Той обмисля да създаде школа по сумо в Съединените щати и да започне да обучава деца. Ще продължи активно да се занимава с този спорт с надеждата да дочака сумото да влезе в олимпийската програма и да може да участва на големия спортен форум.

Руслан Йорданов, вестник "България Днес"

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter