VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ИВАЙЛО РАДЕНЦОВ: АМБИЦИИТЕ СА ПО-ВИСОКИ, ЩЕ ИГРАЕМ С ПОВЕЧЕ САМОЧУВСТВИЕ

Футбол

Ивайло Раденцов, който в края на миналия сезон получи приз от феновете на Калиакра за най-активен футболист остана в Каварна, защото вярва, че има, какво още да даде на отбора. В интервю за клубния сайт полузащитникът сподели, че първата година в А група не е била никак лека, но с идването на новия сезон, амбициите и очакванията стават по-високи.


Освен за подготовката си с Калиакра, Раденцов говори и за живота извън терена. Естествено той не пропусна да поздрави най-добрия си приятел – вратаря на Бдин (Видин) Станислав Антонов и неговата съпруга Ани с раждането на техния син Мартин.
- Изкара един сезон в Калиакра, вярно ли е, че първата година е най-трудна?
- Действително изкарахме една доста трудна година. Бяхме новаци в групата, нормално е. Вторият полусезон определено беше по-тежък, непрекъснато се говореше, че ще ни изхвърлят от елита, имаше много странични фактори и проблеми, които оказваха негативно влияние. Важното е, че се мобилизирахме и доказахме, че заслужаваме мястото си. Надявам се трудностите да са останали зад гърба ни.
- Много твои съотборници напуснаха тима, теб какво те накара да останеш в Каварна?
- Вярно е, много хора си тръгнаха и много нови дойдоха. Аз останах, защото договорът ми е до зимата. Освен това смятам, че имам още какво да дам на отбора.
- Беше избран от феновете за най-активен играч през изминалия сезон, как спечели доверието им?
- Радвам се, че са гласували за мен! Когото и да бяха избрали, нямаше да сбъркат, всички се трудиха неуморно. Важен е колективният труд, благодарение на него се спасихме. Когато всички дават максимума от себе си, и отборът ще побеждава.
- Изкарахте един тежък сезон, през цялото време ли вярваше, че отборът ще се спаси?
- Естествено, без вяра не може! Както казах, беше трудно, но в края на първенството изиграхме доста силни мачове, които ни гарантираха оставането.
- Започнахте с нови треньори и куп нови футболисти, как върви подготовката?
- Наистина отборът е почти изцяло нов, това са нормални неща. Много млади момчета дойдоха в отбора, тепърва предстои да се сработим. По време на подготовката ще изиграем много контроли, надявам се да изградим добър отбор и да започнем новия сезон по възможно най-добрия начин. През втората година трябва да играем по-добре, с повече самочувствие.
- По-високи ли ще са амбициите през новия сезон?
- Задължително. Моите амбиции са да играя по-добре и да помогна на тима си, а с това да бъда забелязан и от по-големите отбори. Амбициите на Калиакра също са по-високи, сигурен съм, че ще се класираме между 8-о и 11-о място.
- Живееш със съпругата си в Каварна, лесно ли свикнахте с града?
- Да, Каварна е хубав и спокоен град с приятни хора. Не ни беше трудно да се адаптираме.
- Наскоро се дипломира, трудно ли ти беше да съчетаваш футбола и ученето?
- Доста трудно беше да ги съчетавам. Когато непрекъснато си по лагери, по мачове, не ти остава много време да учиш. Наложи ми се да отложа изпита с 2-3 години, но съм щастлив, че в крайна сметка успях да се дипломирам.


 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter