VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БЕЗ СУМИСТ НА ГОДИНАТА В БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ВОЖДА

Борба

Няма да има обявяване и награждаване на десетте най-добри сумисти на България за 2010 година, научи „Център спорт” от свои източници във федерацията. Причината е арестът на шефа на родната ни централа Петър Стоянов-Вожда. През лятото на м.г. той бе задържан по време на акцията „Килърите", в която бе посочен за бос. До момента антимафиотите са събрали улики срещу бандата за 6 организирани и изпълнени от тях мокри поръчки - Рачев, Лупов, Юри Галев, Борислав Георгиев, както и неуспешните атентати срещу Ивайло Паунов-Джованито и Камен Балбузанов-Куката.


Стоянов, който през последните години бе абониран за наградата Сумист №1 на България бе съветник на президента Георги Първанов по въпросите на спорта и на парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта.
Потърсихме за коментар най-успешният ни сумист през отминалата година Стилиян Георгиев, който потвърди информацията за церемонията Сумист на годината. „От федерацията ми писаха, че не са правили. Най-вероятно докато Петър Стоянов е в ареста, в родната ни централа нямат възможност да организират подобно награждаване”, заяви Георгиев за „Център спорт”.

През тази година той стана световен и европейски шампион по сумо в кат. до 85 кг. В момента добричлията живее и работи в Атланта със своето семейство. На 10 февруари той заминава на лагер в Холандия, където ще тренира местни състезатели. За седмица Стилиян Георгиев – Лъвското сърце, се е договорил да получава 1000 евро плюс нощувки в хотел, безплатна храна и самолетни билети. Той е единственият български сумист, който изцяло поема всичките си разходи по подготовка и участия в турнири и големи състезания. Често той помага и на наши таланти в сумото, които нямат финансова възможност, за да продължат да се занимават с този спорт.    

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter