VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

КРАСИМИР КОЕВ ПОЕМА НАЦИОНАЛИТЕ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ

Колоездене

Двукратният победител в колоездачната Обиколка на България Красимир Коев е новият треньор на мъжкия тим, научи „България Днес”. Информацията бе потвърдена от състезателя, който влезе в Управителния съвет на новото ръководството на Българския колоездачен съюз.


Начело на родната ни централа застана дългогодишният национален състезател Петър Бончев. На извънредно общо отчетно-изборно събрание той замени на този пост Венелин Хубенов.
38-годишният специалист в българското колоездене Красимир Коев смени Тодор Колев на треньорското кормило и ще води националите ни на Олимпиадата в Лондон. Международната колоездачна централа - U.С.I. отреди две квоти на шосе за България за предстоящия спортен форум в британската столица това лято, като квотите не са поименни, а са спечелени като цяло за българското колоездене. В проекто състава за Олимпиадата са Мартин Грашев, Николай Михайлов и резерва Спас Гюров, посочи Коев.
„Професионален колоездач съм от 15-16 години. Два пъти съм печелил Обиколката на България. Имам етапни победи в турове в Португалия и Франция. Представял съм страната си и на световно първенство. Целта на новото ръководство е да възроди българското колоездене, което през последните години се отдалечи от световните стандарти. Амбицията ни е да популяризираме този спорт и той да започне да се упражнява от все повече деца, да подобрим материалната база. За Игрите в Лондон ще заложим на млади и надеждни състезатели. Смятам, че ветерани като мен в този спорт трябва да обединим усилията си и да изведем младите колоездачи към успехи на международната сцена”, заяви за „България Днес” Красимир Коев.
Той добави, че предстои новото ръководство да направи мащабна ревизия на досегашните управляващи и да им потърси сметка за слабите резултати. Планираният бюджет за състезателната 2012 година ще бъде 1 милион лева.  

Руслан Йорданов, вестник "България Днес"
 

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter