VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

КОНЕ, УЧАСТВАЛИ НА ОЛИМПИАДА, РАЗХОЖДАТ ТУРИСТИ В АЛБЕНА

Конен спорт

Елитни коне, разхождат туристи в Албена, съобщи управителят на конната база в курортния комплекс Росен Петров. Той и Павлин Димитров са лицензирани от Спешъл Олимпикс България инструктори по спортна езда за хора с интелектуални затруднения.


Базата разполага и с коне обучени специално за целта, които м.г. са участвали на Олимпийските игри за хора с интелектуални затруднения в Атина.

В Албена има общо 15 коня, включително и две понита. Сред животните има елитни коне от Холандия, Източнобългарска порода за спорт, Арабска порода, Хафлингери, които най-често се използват от туристите за разходка по плажа.

„Най-често гостите на Албена обичат да яздят по плажа след 18 часа. Услугата струва 25 лева за 45 минути. По време на маршрута  туристите се придружават от инструктор. Голям интерес има към шотландското пони, което децата ползват срещу 10 лева. Училището за езда е 10 лева. То включва 1 час теория, 4 часа езда в манеж, 4 часа езда в полето, 1 час езда на плажа, всички завършили получават диплома. Курсът е на стойност 250 лева”, сподели Петров.

Сходни връзки

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter