VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ОБЗОР 2013: САМУРАЙ ИЗПРАЩА ГОДИНАТА СЪС 71 МЕДАЛА

Бойни спортове

И през 2013 година състезателите на карате клуб "Самурай" бяха сред най-добрите в България. За това говори фактът, че възпитаниците на сенсей Димитър Христов спечелиха общо 71 медала в различните възрастови групи на държавните първенства – 19 златни, 30 сребърни и 22 бронзови. В крайното комплексно класиране на БНФК за 2013 г. клубът от Добрич зае призовото трето място в националната ранглиста.


През годината клубът проведе и два семинара за повишаване квалификацията на треньорите и състезателите, на които лектор бе шихан Хосе Фернандо Серано – 6-и дан и треньор на националния отбор на Испания. Първият бе в град Добрич през април и в него участваха 100 каратеки от "Самурай", а вторият – отново на добруджанска земя – в КК „Албена” през август. В летния камп се включиха 200 каратеки от четири държави – България, Испания, Великобритания и Гърция. В края на семинара бе поставено началото на международен турнир.
За седми път "Самурай" бе домакин през октомври на Купа „България” за старша възраст и младежи, като се отличи с много добра организация и спортни резултати.
Отборът на добруджанци в състав: Брайков, Пенев, Паскалев, се класира на второ място на ката до 18 г. на Балканиадата в Сърбия. Георги Брайков се класира осми на европейското в Турция и седми на световното в Испания. В годишната класация на Община Добрич младата ни надежда в каратето зае седмо място, а шести е опитният му съотборник и многократен медалист от големи първенства – Георги Михайлов. Мъжете на добричкия клуб заеха трето място в класацията „Отбор на годината” в града. 
В клуба тренират близо 150 състезатели от целия град и 5 детски градини. Основният център на каратеките е Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”.
На Общо събрание на федерацията през декември сенсей Димитър Христов бе избран за член на Управителния съвет на БНФК за следващите 4 г.

Харесай страницата на CenterSport.org във Фейсбук - ТУК

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter