VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ШАМПИОНЪТ В КАМЕНИЦА ФЕН КУПА ЩЕ ПЪТУВА ДО БРАЗИЛИЯ, ТУРНИРЪТ В ДОБРИЧ Е НА 20-21 АПРИЛ

Футбол

Шампионът на България в 11-ото издание на аматьорския футболен турнир Каменица ФЕНкупа 2013 ще има възможност да посети мач в Бразилия на митичния стадион Маракана. Това обявиха официално организаторите на надпреварата, която за поредна година ще събере над 2000 отбора в спор за първото място. Мачовете в Добрич са на 20-21 април, а срокът за записване е 12-и т.м. 


Освен десетимата футболисти, които ще спечелят надпреварата, за Рио де Жанейро ще заминат и трима от зрителите, които са присъствали на мачовете в различни краища на България.

„Това се прави за първи път тази година. Имаме за цел да покажем, че това е най-големият аматьорски футболен турнир в България“, заявиха организаторите на надпреварата.

Лице на турнира ще е легендарният защитник Трифон Иванов, който изрази своята изненада от мащаба на мероприятието. „Вчера направих едно малко проучване и погледнах данните за миналите години. Всяка година участват 2000 отбора, което за мен е фантастично. Има над 1500 мача и 10 000 отбелязани гола. Другото нещо, което ми направи впечатление, са многото награди, които раздава Каменица и другите партньори. Хората се радват на тези неща“, каза Трифон Иванов.

За първа година приятелите от квартала ще имат възможност да сформират отбор от 10 футболисти. Причината е свързана с новия формат на надпреварата, който предвижда участие в групова фаза на всеки отбор, преминал през квалификациите. Това означава, че всеки класирал се тим ще може да изиграе най-малко три мача.

Първият регионален турнир ще се проведе в един от новите градове – Кюстендил в периода 27-28 април, а финалите ще са на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен на 30 август и 1 септември. Друг нов град, залегнал в календара на Каменица ФЕНкупа, е Разград. Градът на шампионите ще нажежи футболните страсти на 27 и 28 юли.

„Радвам се, че финалът ще се играе в Сливен. Дай Боже, тази награда, която давате – пътуване до Бразилия, бъде атестат и нашите момчета да се класират на световните финали през 2014-та. Навремето ние отидохме в Америка преди Световното и после оставихме добра следа. Това е моят футбол. Уличният футбол. Аз съм израснал с него. Емоцията е много важна“, заяви домакинът на финалите Йордан Лечков.

Официално бе представена и топката, с която ще се играе на турнира. Това е новото творение на Адидас – Кафуса. Тя ще направи своя дебют на международната сцена по време на Купата на Конфедерациите през 2013 година, но българските любители на футбола ще могат да я изпробват много по-рано.

Освен пътуване до Рио в тазгодишното издание на Каменица ФЕНкупа има и още награди. Един от най-добрите футболисти ще има възможност да гледа мач на Манчестър Юнайтед, придружен от зрител в турнира.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter