VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДВЕ ДЕЦА ОТ ИЗИДА В ТОП 8 НА СИЛНИ ТУРНИРИ В РУМЪНИЯ

Тенис

Две деца от Изида преодоляха предварителните си групи в турнири в румънския курорт Мамая за купата TDC и достигнаха до четвъртфиналите. При най-малките имаше 12 участници, разделени в 2 групи по 6 души – първите 4 от група се класираха за втората фаза на състезанието. 7-годишната Михаела Йорданова дебютира на кортовете в северната ни съседка с две победи на „червен корт” над представителите на домакините Щефан Марин с 10-8 и Давид Кристиан Калипетре с 10-7 точки.


В третия си двубой изпусна мачбол срещу Каталина Кантагариу. Йорданова обърна резултата до 9-8, след като отстъпваше с 5-8, но загуби с 10-9 точки. В една от най-интересните срещи в турнира Михаела допусна поражение с 6-10 от Сали Беркант, който по-късно стана шампион. В последния си двубой от групата малката тенисистка на Изида разгроми с 10-4 Андрей Думитреску. Трите победи от пет мача й отредиха трето място в групата и я изпратиха да играе на четвъртфиналите при преките елимнации срещу Елиза-Елена Илие, която завърши втора в другата група. Двете тенисистки предложиха оспорван двубой, в който представителката на домакините се наложи с 10-6.

Най-масово бе участието на тенисистите в турнира на „оранжев корт”, за който се записаха 16 състезатели. Участниците предложиха силен тенис, в който децата преследваха всяка една точка, тъй като срещите се играеха до 7 точки. Радосвета Илиева остана на крачка от отличията. 8-годишната състезателка, която наскоро стана шампионка в международния турнир Албена къп – кидс тенис направи три победи и две загуби в своята предварителна група. На четвъртфиналите имаше малшанса да срещне един от сочените за фаворити в надпреварата Алекс Попеску, който със стабилна игра от крайната линия преодоля съпротивата на младата надежда на добричкия клуб. Ради обаче впечатли зрителите и заслужено получи аплодисментите на публиката за майсторски отигравания, които направи. Турнирите бяха част от веригата на Tenis10.ro. Финалистите бяха удостоени с красиви медали, а Михаела Йорданова и Радосвета Илиева получиха дипломи. 

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter