VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ХРИСТО КАЛИНКОВ И ЯСЕН ДЕНЕВ НОСЯТ ПОБЕДА ЗА ДОБРИЧ В „БУРГАС ОФРОУД 2012”

Христо Калинков и Ясен Денев от клуб АСК „Добрич” триумфираха в клас „Т2” в „Бургас офроуд 2012”. Второ място грабнаха Костадин Тошев и Тодор Тиролски от АСК „Черно море”, а трета позиция приключиха Десислава Тодорова и Тодор Христов от клуб „4x4 Адвенчър”.


Състезанието се проведе на пясъчната кариера край Българово и бе проследено от стотици зрители. Тази година надпреварата влезе в календара на Българската федерация по автомобилен спорт като Пети кръг от националния шампионат по офроуд и оправда очакванията на феновете с бензин в кръвта. Негови организатори бяха клубовете "Геа Офроуд 4х4” и Vromos.com. Интригата за купата остана най-силна в състезателните класове Т1 и Т2 до самата кулминация на тридневната надпревара. Тя дойде в затворения етап на пясъчната кариера край Българово, която силният дъжд от предния ден превърната в лунен пейзаж, показвайки най-доброто от възможностите на участниците. От своя страна записаните в клас „любители” демонстрираха висок състезателен дух и истинско спортсменство, а наградата за феърплей отиде при двама бургазлии. Краят на изтощителния ден завърши с вдигане на купи и наздравици с шампанско между победители и победени в хотелски комплекс „Атлантис” в Сарафово. Не липсваше и вкусен десерт – изненадата от организаторите бяха цели 3 огромни торти, две от които посветени на медийните партньори и главините спонсори на събитието.
Първо място в клас „T1” завоюваха Орлин Алексиев и Пламен Николов от клуб „4x4 Адвенчър”. Второ място грабнаха Траян Траянов и Зорница Тодорова от същия клуб, а на трето се класираха Константин Чолаков и Николай Грънчев от бургаския клуб „Геа офроуд 4х4”."Бургас офроуд 2012 се проведе в три дни – 6,7 и 8 декември. В първите два екипажите караха по черен път край селата Бата, Драганово, Брястовец, Изворище и Банево. Третият ден състезанието бе тип „баха”. Участниците тръгнаха от квартал „Сарафово”, стигнаха до пясъчната кариера в Българово, където етапа се затвори, направиха 5 обиколки и след това се отправиха към финиша отново в Сарафово”, обясниха Атанас Георгиев и Явор Атанасов.
Шеметната надпревара дотолкова завладя бургазлии, че в социалната мрежа фейсбук в хит се превърна снимка на участник, написал на задната част на автомобила си: „Аз обичам Бургас”.
Ето списък и на останалите победители.
Участниците в клас „любители” се раздадоха до край. Първо място заеха Николай Колев и Венелин Градев от АСК „Черно море”. Спечелилите 2 място Михаил Малчев и Живко Стоянов от бургаския АСК „Геа офроуд” взеха и наградата за феърплей. На трето място се класираха Свилен Максимов и Пламен Генчев от „Network Racing”.
При моторите в клас „мото” първи купата вдигна Пламен Янков от „Ендуро груп”, 2 място зае Хранимир Анастасов от АСК „Черно море”, а трето Красимир Колев от „Extreme Toyota Venci”.
Всички призьори получиха купи и награди от спонсорите на „Бургас офроуд” 2012 – моторни масла „Motul” и фитнес „Pure Health & Fittness”.

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter