VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ГЕРМАНЕЦ СПЕЧЕЛИ КОЛОЕЗДАЧНИЯ КРИТЕРИУМ ЗА КУПА „ИЗИДА” В ДОБРИЧ


Германецът Марсел Калц от тима на Руди Проджект спечели колоездачния критериум за купа „Изида”, който е част от програмата на международното състезание по колоездене Гран При на Добрич. Немецът оглави крайното класиране, след като събра 17 точки в днешния 60-километров критериум  из улиците на областния град. Надпреварата включваше 12 обиколки по 5 километра със спринт на всяка втора обиколка. Втори с 12 т. завърши Михаел Гросо от румънския национален отбор, а трети с актив от 9 т. се класира Али Раса от турския клуб Брисаспор.  

Шестицата допълниха Небойша Йованович (Раднички, Сърбия), Кристиян Грахман (Руди проджект, Германия) и унгарецът Кристиан Ловаши (Туснад, Румъния).  Най-добрите получиха своите парични награди от ръководството на Изида – братята Младен и Георги Матееви.    

Началото на  колокритериума даде заместник-министър Иван Ценов в присъствието на кмета на община Добрич Детелина Николова, Петър Бончев – председател на Българския колоездачен съюз, Николай Колев – заместник-председател на БКС и на Балканската федерация по колоездене, и Веселин Михайлов – генерален секретар на БКС. Главен съдия на състезанията е представителят на Международната колоездачна федерация Милан Дворшик (Словакия).

Състезанието, което се провежда в Добрич, е включено в календара на Международния колоездачен съюз и се провежда под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Категорията на "Grand Prix Dobrich" е 1.2, затова носи повече точки за Световната купа в сравнение с Обиколката на България. В "Grand Prix Dobrich” участват 16 отбора, 4 от тях – български. В надпреварата се включиха тимове от Румъния, Гърция, Германия, Турция, Франция, Унгария, Сърбия и Босна и Херцеговина. По време на престижния колоездачен форум се провеждат два колокритериума по улиците на Добрич и две състезания извън града.

Припомняме Ви, че победителите от първия колокритериум (12 обиколки по добричките улици по 5 км със спринт във всяка втора) са трима състезатели от турския отбор Брисаспор. В общия старт с дължина 175 километра по маршрут Добрич - Балчик - Албена - Балчик - Каварна и обратно първо място зае Мартин Грашев от отбора на Несебър Шокблейз.

Утре, 6 май, от 13:00 часа, ще се проведе и последното състезание – близо 200 км общ старт по маршрут Добрич - Крушари - Оногур - Хитово - Карапелит - Рилци и обратно.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter