VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ИВАЙЛО ГАБРОВСКИ РАЗПУСКА С ТОЛУМБИЧКИ И БОЗА

Колоездене

Българинът прибира шестцифрена премия от турския си спонсор. Колоездачът дарява фланелката си за събиране на средства за талантливи ученици в Добрич
С толумбички и боза в любимата му сладкарница разпуска топ колоездачът Ивайло Габровски след престижната му победа в Обиколката на Турция. Състезателят на „Коня Торку Шекер Спор” в момента е в дома си и се възстановява от тежката надпреварата в южната ни съседка.


„Релаксирам като се разхождам по улиците в София, където съм израснал. Виждам се с роднини и приятели, с които сме били в детската градина. Посещавам сладкарницата, където обичам да ям толумбички и да пия боза”, заяви за „България Днес” Ивайло Габровски.
В същото време той отново стяга и багажа си за следващото състезание. На него му предстои участие в колоездачната обиколка на Азърбайджан.
„Обиколката в Турция беше много тежка. Нашата цел изцяло беше насочена към третия етап, който спечелих и се оказа ключов за нас. Успях да се приспособя към скоростта още в началото и до края трябваше само да преследвам целта си. Веднага след финала много светила в този спорт лично ме поздравиха. При мен дойде и Александър Винокуров, а това е огромна чест за мен. Сега обаче имам възможност да се замисля и да видя и другата страна на медала. Защото като нямах успехи, никой не се сещаше за мен, а сега много хора искат да са ми приятели и да си препишат успеха ми. Боли ме за това, защото виждам хората колкото са двулични. В същото време се убеждавам, че в чужбина сме много по-оценени, отколкото в родината си”, сподели Ивайло Габровски.
Той добави, че има силата и мотивацията да преследва нови и още по-големи успехи. Неговата мечта е да представи България на Олимпиадата в Лондон и очаква да получи шанса да участва в най-големия спортен форум след сериозните успехи, които постигна.
„България Днес” научи, че спонсорите на българина в „Коня Торку Шекер Спор” ще напълнят банковата му сметка за успеха в Обиколката на Турция със сериозна сума. В договора на състезателя фигурирала шестцифрена сума при успех в елитното колоездачно състезание, което бе проследено по цял свят чрез Евроспорт.
„Това, което Ивайло постигна е подвиг за българското и турско колоездене – спечели състезание от висша категория, а задачата, която ни бе поставена е да спечелим поне етап. Днешната ни равносметка е, че проведохме правилна подготовка, която ни изведе до крайната цел. Благодаря на всички колеги от българските клубове, които ни се обаждаха по време и след състезанието. Тяхната подкрепа ни окуражи да вървим към върха”, заяви колоездачният спец от Добрич Георги Друмев, който е мениджър на Габровски в турския клуб. Той донесе в родния си град Добрич фланелката на Ивайло от Обиколката на Турция, който ще бъде разиграна на благотворителна вечер на СОУ „П.Р.Славейков”, на която ще бъдат събрани средства за талантливи ученици.  

Руслан Йорданов, вестник "България Днес"


Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter