VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ИЛИЯ МИХАЙЛОВ: БОЛИ МЕ КАТО ВИДЯ В КАКВО СЪСТОЯНИЕ Е СЕГА ИГРИЩЕТО, КОЕТО ВЪЗСТАНОВИХМЕ

Пред "Център спорт" Илия Михайлов - член на Ротари клуб и човекът, който бе ангажиран с отговорността за възстановяването на футболното игрище, за което Ви съобщихме, че е в лошо състояние само година и половина след откриването му
- Г-н Михайлов, футболното игрище, което Ротари клуб и общината съвместно възстановиха с благотворителни средства, днес се намира в окаяно състояние. Знаете ли това?
- Болен съм на тази тема. Това е втората площадка, която направихме със средства от благотворителност.


Първата беше до Дома за деца лишени от родителски грижи "Дъга" в двора на училище "Дора Габе". Днес няма и помен, че в това игрище са вложени огромни средства, изравнено е със земята. Най-голяма вина игрището да не се съхранява имат хората, за които го направихме. Вторият случай е още по-фрапиращ и той касае футболното игрище за което ме питате. То се намира между жк "Дружба" и жк "Добротица".
- Колко средства бяха вложени?
- Отидоха не 39 хиляди лева, както бяхме обявили, а повече - близо 50 000 лева. С парите направихме стълбове, осветление, възстановихме оградата, много пари отидоха за терена, направихме врати.
- Кой трябваше да се грижи за футболното игрище, което бе официално открито преди година и половина и днес е в това състояние?
- Теренът бе предоставен на Ротари от общината за безвъзмездно ползване. Футболното игрище бе прекрасно по време на самото откриване. Имаше демонстративен мач, в който участваха общински съветници, ротарианци и хора от кметския екип.
- Кой трябваше да ползва игрището, защото във Фейсбук, хората коментират, че е било заключвано?
- Да, наистина се заключваше. Имахме идея да го предоставим за стопанисване на общинското предприятие "Спортни имоти" или някой концесионер да го поддържа. Вандали обаче ни изпревариха, защото разрушиха мрежата, а днес виждаме и в какво състояние са превърнали игрището. Днес ме боли като мина от там и видя огромната трева, изпочупените врати и разбитата ограда. Не е късно всичко да се оправи. Затова ще направим постъпки игрището да върне стария си блясък и да намери своя истински стопанин, за да не стане така, че сме хвърлили близо 50 000 лева на вятъра.  

40 000 ЛЕВА ОТИДОХА НА ВЯТЪРА

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter