VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЕЛИЦА КОСТОВА ПРЕД "ЦЕНТЪР СПОРТ": В ДОБРИЧ ИМАХ ЧУВСТВОТО, ЧЕ ИГРАЯ НА ТУРНИР ОТ РАНГА НА $100 000

Тенис

Интервю за „Център спорт” с Елица Костова - победителка в третото издание на турнира по тенис за жени Изида къп в Добрич, който т.г. бе с награден фонд 25 000 долара. За успеха си националката ни получи 50 точки за световната ранглиста и 2940 долара от наградния фонд. 


- Как видяхте финалната среща?

- Първият сет беше доста оспорван. Играхме гейм за гейм. В тайбрека румънката имаше два сетбола, но успях да залича пасива и да спечеля гейма, а във втория сет диктувах играта. Смятам, че спечелих, благодарение на сервиза си. Това е първата ми победа на турнир с награден фон 25 хиляди долара. Надявам се да не е последната.

- Колко време очаквате тази победа?

- Доста време. Изиграх много финални срещи. Това ми е четвърти финал тази година. Дори миналата година нямах спечелен турнир. Последната ми титла бе от Португалия през 2008 година, наградният фонд бе 10 000 долара. Последваха 12 поредни загубени финала. В Добрич ми беше 13-ият.

- По-сладка ли е победата в Добрич предвид това, че я изковахте на българска земя?

- Никога не съм играла успешно на българска земя. Това беше първият турнир, в който успях да си намеря играта си и да не дам нито един сет по време на целия турнир. Малко по-специален е този успех, но като цяло мога да призная, че по време на турнира не се чувствах, че играя в България. Обстановката в Добрич е доста по-спокойна, отколкото в София. Организацията беше добра. Все едно играх на турнир в чужбина от ранга на 100 000 долара. Комплексът в Добрич – червените кортове и хотелът са на доста добро ниво. Поздравления за хората, които са го изградили.

Да се надяваме, че в България ще се намират хора, които да помогнат на спорта, да организират подобни турнири и да помагат на българските спортисти. По турнирите виждаме доста румънски състезатели с известни спонсори, а ние нямаме.

- Може би имена като Григор Димитров, Цветана Пиронкова, Диа Евтимова, Вики Томова, Димитър Кузманов, твоето, а и на други тенисисти, ще накарат бизнесмените в цялата страна да инвестират в тениса.

- Много трудно ще ги накараме. Ние ако не си помогнем, няма кой друг да ни помогне.

- Турнирната победа ще Ви изстреля в ТОП 150. Каква е следващата Ви цел?

- Нямам цели. Играя мач за мач, турнир за турнир. Ранглистата не я гледам.

- Кои са следващите турнири, в които ще участвате?

- Утре заминавам за Франция. Там ще играя в турнир с награден фонд 50 000 долара. Следва турнир в Люксембург, който е с 220 000 долара награден фонд.

- Къде ще проведете подготовката Ви за другата година?

- В Аржентина.

- Постоянно пътувате и играете. От колко време нямате почивка?

- От 2007 година до днес имам само 10 дни почивка, която беше м.г. Постоянно съм на корта, но ето, че ден като този показва, че си заслужава усилията, които полагам.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter