VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ТРИМА НОВИ В ДОБРУДЖА

Футбол

Трима нови футболисти ще започнат подготовка с Добруджа в понеделник, съобщи изпълнителният директор Светослав Петров. И тримата са млади и перспективни, с желание да се развиват, уточни Петров. Първият е бившият младежки национал и футболист на Черно Море Илиян Капитанов (на снимката).


Малцина знаят, че Капитанов е добруджанец – роден е в Генерал Тошево, но още на 12 години е привлечен в школата на „моряците". Освен мачове за юношеските национални гарнитури, Капитанов може да се похвали и с гол в „А" група и то не срещу кого да е, а срещу Левски. Това се случва през месец август 2011 година, когато Илиян е само на 19 години, но играе със самочувствие и оправдава доверието, гласувано му от наставника Стефан Генов, а Черно Море постига първа победа над Левски от 33 години.
След края на миналия сезон Капитанов, който не получава достатъчно игрово време на стадион „Тича", решава да замине при родителите си в Германия и да пробва късмета си в местен третодивизионен тим, но сега е решен да възроди кариерата си в България, като се завърне в Добруджа.
За другите двамата футболисти Светослав Петров отказа да съобщи подробности, но призна, че и тримата новопривлечени идват по желание на старши-треньора Светослав Тодоров. „Сега моята работа е много лесна. Няма нужда сам да ходя да търся футболисти, а старши-треньорът ми ги посочва и аз просто водя преговорите с тях. И трите момчета дойдоха без да имат финансови претенции или първо да говорим за пари. А това е и нашето желание – да идват млади футболисти с желание да се развиват и да вървят напред. Ние ще направим всичко възможно, за да им помогнем", призна Петров.
Скъпоплатени футболисти на този етап няма да бъдат привличани, тъй като все още няма яснота относно бюджета на клуба за тази година. В първия отбор ще бъдат привлечени и 3-4 момчета от детско-юношеската школа.
Освен напусналите след края на есенния полусезон, няма други играчи, които ще бъдат освободени или пък са изявили желание да напуснат.
Светослав Петров сподели, че е останал много впечатлен от видяното в Англия и смята да го приложи тук в Добрич. „Там приоритет са детско-юношеската школа и базите. Когато имаш школа и терени, които изграждат футболисти, няма чак такова значение какъв ти е бюджетът", счита Петров.
Отборът на Добруджа се събира за първа тренировка за новата година следващия понеделник, 13 януари, от 10:00 часа. ИА Добруджа

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter