VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СКАНДАЛНО! САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”

Футбол

Съмненията на мнозина, че Сашо Диков атакува МВР шефа Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов, както и други ключови министри, тъй като е изпаднал в зависимост от Алексей Петров, за съжаление се потвърдиха
Янаки Петров
Стажант-журналист

Оказа се, че Трактора държи солиден компромат срещу Сашо Диков, чрез който може дори да тикне в затвора популярния журналист. Става въпрос за участие на бившия мъж на Аня Пенчева в грандиозна схема за източване на футболния отбор „Добруджа”.
Въпросната далавера за 900 000 лева се е извършвала чрез договор за рекламни услуги сключен между футболния тим от Добрич и дружеството „Елит Медия България”, управлявано от…Сашо Диков Стойков.


В периода 2003-2009 г. футболен клуб „Добруджа” е купил от фирмата, управлявана от Сашо Диков рекламни услуги на зашеметяващата стойност от 750 000 лева без ДДС. Под редица документи и фактури са слагали именият спортен журналист и Роман Георгиев – дясна ръка на шефа на „Добруджа” и Канал 3 Величко Найденов.

В схемата с източването на футболния клуб потърпевша е общината в Добрич, тъй като тя притежава 45 процента от акциите на местния тим. За да издържа футболът в града, общинарите дадоха безвъзмездно на бизнесмена Величко Найденов апетитни общински площи. Оказва се обаче, че собственикът на Канал 3 е ограбвал местния футболен клуб и общината, като е пренасочвал тлъсти суми към кабеларката на Сашо Диков.

За тази солидна далавера Величко Найденов няма как да носи наказателна отговорност, тъй като негови подписи под документите няма. Уличени в измамната схема обаче са програмният директор на Канал 3 Сашо Диков и Роман Георгиев, който само преди дни започна работа при хазартния бос Коко Динев.

След като прочете този материал, представящият се за непорочен като Дева Мария спортен журналист и тв началник Сашо Диков навярно ще обяви, че това е компромат, поръчен за него от Цветан Цветанов.

Истината е друга. Разследването срещу Сашо Диков е поръчано от Алексей Петров докато той е бил началник в ДАНС, а чрез него Трактора е накарал Сашо да не се рови много-много в делата на оглавяваната от него тайна служба, както и да отразява дейността на РЗС Яне Янев.

През пролетта на 2009 г. камери на Канал 3 винаги се отзоваваха първи „изненадващите” акции на Янето. Така например полицаят Венци Рангелов, шеф „Контрол на общоопасните средства” в МВР, и зам.-шефът на МВР Румен Андреев бяха принудени да напуснат системата, след като на 30 май 2009 г. Канал 3, съвместно с Яне Янев, залови висши полицаи да пируват в ресторант „Континентал Плаза” в ден на национален траур. В последствие се оказа, че полицаят Рангелов е подготвял юбилея си от месеци, а партито му е било платено от неговия дългогодишен приятел Христо Стоичков. Разследването за участието на Сашо Диковв мафиотска схема за източване на пари от общината в Добрич стартира през пролетта на 2008 г., когато е образувана преписка 1806-2008 по описа на Добричката районна прокуратура. За отрицателно време по устно нареждане на Трактора ченгетата в Добрич разпитват всички членове на Управителния съвет на футболен клуб „Добруджа” и даже арестуват Роман Георгиев.

Участието на Сашо Диков в далаверата обаче е спестено за медиите. Така от есента на 2008 г. именитият журналист попада в плен на „Октоподите”.

Публикуваме този текст, не защото искаме да сринем авторитета на Сашо Диков и да го обявим за корумпиран, а за да извадим на бял свят подлите начини на действие на офицера под прикритие. Като програмен директор на Канал 3 Сашо Диков е търсил начини за финансиране на телевизията си, за които може пък и да не е знаел, че са от общината в Добрич.

„Дано Трактора” няма и други компромати и разработки за Сашо Диков – ако е само този, журналистът може и да се измъкне с плащането на глоба и възстановяване на средства”, коментират казуса юристи.

Информация на вестник "Уикенд", брой 17, 23-29 април 2011 година

Сходни връзки

3 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СКАНДАЛНО! САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2011-04-22 @ 19:19 EEST

Аз не му вярвам на този жълт вестник

СКАНДАЛНО! САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2011-04-22 @ 19:35 EEST

Какво толкова са рекламирали след като отбора бе във "В" група?

СКАНДАЛНО! САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2011-04-22 @ 20:37 EEST

moje da e ot jult vestnik no zu4i pravdibodobno

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter