VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

САМО В "ЦЕНТЪР СПОРТ": РУМЪНСКИ НАЦИОНАЛИ ПО ФУТБОЛ УЧИХА БЪЛГАРСКИ В ДОБРИЧ

Футбол

Трима румънски национали по футбол от школата на Фарул и техните съотборници от град Констанца учиха по 100 български думи по време на обучение в Добрич, което бе част от европроекта “Две европейски училища за бъдещи шампиони”. Информацията за "Център спорт" съобщи зам. директорът на местното спортно училище “Г.Ст. Раковски” Николай Дяков.
"В занятията участваха 20 спортисти и 4 преподаватели от Констанца. От наша страна също имаше толкова представители. Гостите учиха български думи, а ние - румънски. В края на обучението всички на 100 процента знаеха поне по 30 най-използвани думи в речниците на двата езика", каза Дяков. 


В проведени съвместни контролни състезания румънските футболисти са победили с 6:1 колегите си от България, които били с 2 години по-малки по възраст. Борците с треньор Петър Петров са спечелили всичките 6 категории. Ползотворни се оказаха и състезанията по лека атлетика и вдигане на тежести.
"Гостите останаха доволни и очаровани от богата културна програма, която им организирахме. Благодарение на нея те научиха каква история има нашата държава. Най-важното е, че получихме много добра оценка и ни поканиха да работим съвместно в шестстранен европроект заедно със спортни училища от Португалия, Испания, Полша, Унгария и Турция", добави още за "Център спорт" Н. Дяков. През май официално ще тръгне съвместен интернет сайт, в който ще бъде качена пълната информация от проекта, придружена с богат и интересен снимков материал.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter