VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЦОНКО ЦОНЕВ ПРИЗНА ПОРАЖЕНИЕ ВЪВ ВОЙНАТА С БФС

Футбол

Жалбата на Калиакра (Каварна) до Апелативната комисия на Българския футболен съюз беше оттеглена от адвокат Петър Величков днес, което означава, че тя няма как да бъде разгледана на предстоящото заседание. Става дума за наложената глоба в размер общо на 62 000 лева заради проваления мач с Левски. Така реално каварненци признават поражението си в казуса.


Веднага след като БФС обяви решението си да глоби Калиакра с тази сума, шефът на клуба Цонко Цонев беше категоричен, че няма да плаща нищо, а ще изпрати на футболния съюз 62 000 цирея. От Апелативната комисия планираха да се съберат в четвъртък преди обяд, но в момента реално жалба до тях от Калиакра няма. Така срокът за входиране е пропуснат по вина на клуба.
От Каварна са се свързали първоначално с опитния в съдебните футболни битки адвокат Петър Величков и го ангажирали да защитава казуса на клуба. В последствие обаче се отказали. "Оттеглих молбата заради нежелание на клуба Калиакра да ме оторизира писмено да ги представлявам и отказ да ми платят за свършената работа, обясни юристът. Той допълни, че понеже този случай не го касае професионално, не се е интересувал от детайлите, но след първоначалното обаждане от Каварна, той започнал да изучава казуса, да чете документите и да проверява основанията за наказанието. "Според мен, Калиакра имаха огромен шанс да спечелят обжалването си, защото решението на БФС да ги накаже не се базира на конкретни провинения, а само на морални категории като давление, симулативно и инсценировка. Решението обаче си е тяхно, ако наистина са решили да ангажират друг адвокат. Те обаче ми дължат пари за труда, допълни Петър Величков.
На свое заседание от 5 април Дисциплинарната комисия наложи на ПФК Калиакра (Каварна) глоби в размер на 55 хиляди лева, които трябва да бъдат платени от клуба, както и общо 7000 лева на двама служители или общо 62 хиляди лева. Причината е проваления мач от 19-ия кръг в А група между Калиакра и Левски с мотива преднамереност, симулативно неизигранване на срещата и намеса на общинските власти в работата на футболния клуб.
Sportal.bg

БФС заплаши Калиакра с лишаване от домакинство

На основание чл. 37, ал. 1, т. 20 , І - при навлизане на публиката на отбора-гост, отбора-домакин ПФК Калиакра се наказва с предупреждение за лишаване от домакинство и допълнителна имуществена санкция в размер на 2000 лева. Това решение взе на днешното си заседание Дисциплинарната комисия към БФС.

Тя наложи и 3000 лева глоба на Берое, който завърши 2:2 с Калиакра при гостуването си в Каварна.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А - ДК наказва ПФК Берое с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За навлизане на публика на пистата на основание чл.37, ал. 1, т.1 буква Б предложение 1-во, ДК наказва ПФК Берое с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За обида на длъжностни лица на основание чл. 34, ал.1, т. 2, ДК наказва Ивко Ганчев треньор в ПФК Берое с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 2 срещи и глоба в размер на 1000 лева. Блиц

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter