VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЕНЕРГИЯ 21 – ГОДИШЕН ПОБЕДИТЕЛ В ШАХМАТНАТА СЕВЕРОИЗТОЧНА ЗОНА

В края на втората седмица на октомври 2011 г. в просторната зала за  отдих на Grand Mall гр. Варна се проведоха отборните първенства по класически шахмат на североизточна зона. В тях взеха участие клубовете с най- активна  обществено полезна дейност.


Това са: „Каиса”, “Георги Даскалов”, “Варна”  и “Гебедже” от област Варна,  „Силистра“ от област Силистра и „ЦСО-Енергия 21“ от област Добрич. От действащите  клубове ги нямаше  само представителите от областите Шумен и Търговище.
Жребий и класиране в шестте зонови първенства за мъже, жени, юноши, девойки, момчета и момичета  се извърши от главен съдия  Красен Николов с помощници инж. Димитър Янев и д-р Йордан Георгиев с  помощта на утвърдената от ФИДЕ програма Swiss Manager. При мъжете отборите бяха съставени от осем състезатели, а всички други отбори бяха съставени от по пет състезатели.
В тези първенства клубът ни на база получените точки за трета поредна година стана  комплексен победител. Подробности за изявата  са следните: първи сме при момчетата до 12 години и девойките до 16 години; на втори при жените и трети  при юношите до 16 години и мъжете. Шахматните ни надежди  на  клуба с най-голям принос са  Данаил Илиев, Иван Георгиев, Живомир Милчев, Тодор Тодоров и Радостин Колев – те победиха  категорично отборите на  ни силни опоненти.
Свидетели на успеха и убедителното  представяне на клуба  станаха  много деца и родители от градовете Добрич и Генерал Тошево, които осигуриха  и безплатен транспорт за   основните ни 33 състезатели, както и на другите децата, които бяха дошли,  за да подкрепят своите приятели от клуба. Следващата изява през този месец на  клуба е по интернет. Съперник ще ни  бъде  ШК “Каиса” от  гр. Москва (Русия). Вярвам, че имаме сили и ресурс  да се представим достойно. Очевидно е,  че инвестициите за развитието на шахмата  в училищата на нашата област е разумно да се увеличават. Така може да се подпомогне допълнителното образование на децата от ранна възраст и те да се научат как да управляват времето си, за да израснат в интелектуален план. Има много факти, с които може да се потвърди, че наистина играта на шахмат е с висока образователна ценност, защото тя не само допринася за тренирането на мисленето, но също култивира погледа към на всеки човек, който иска да има по добра стратегия за успехи в живота, бизнеса и политиката.
м.с.Тодор Тодоров, член на БФШ за Североизточна зона

 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter