VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

“ЕНЕРГИЯ 21” ОТ ГРАД ДОБРИЧ ОТНОВО Е ПОБЕДИТЕЛ В СЕВЕРОИЗТОЧНА ШАХМАТНА ЗОНА

Шахматен клуб Енергия 21 домакинства на зоновите индивидуални първенства, които се проведоха в две големи зали на международен колеж Албена при великолепни условия за игра, благодарение на любезното съдействие и далновидността  на неговия ректор, доц. Тодор Радев.


В състезанията взеха участие само тези клубове, които  имат, както реална  обществено полезна дейност, така и силни  състезатели,които са картотекирани в БФШ.  Това са клубовете: „Каиса”, “Георги Даскалов”, “Варна”, “Веселин Топалов” и “Гебедже” от област Варна, ШК „Силистра“ от област Силистра и ЦСО-„Енергия 21“ от област Добрич. От действащите активни клубове отсъстваха единствено   „Шумен 2005” и Мисионис” от областите Шумен и Търговище, които   организираха на място свои вътрешни  прояви.

Жребий и класиране съдийския апарат под вещото ръководство на главния съдия Красен Николов, съдия републиканска категория с помощници съдиите  инж. Димитър Янев, д-р Йордан Георгиев и Камен Тодоров извърши  с  помощта на компютри като използваше утвърдената от ФИДЕ   най-добра програма Swiss Manager за провеждане на  състезания от най-висок ранг. Програмата позволява ефективно да се прилагат  информационите технологии и в сферата  на шахмата. Общите турнири на трите дисциплини по блиц, ускорен и класически шахмат  се проведоха по швейцарска система отделно за мъже, жени, момчета до  12 години, момичета до 12 години, младежи до 20 години и девойки до 20 години.  Индивидуалното класиране  бе разделено по пол и по възраст  на следните групи: мъже, жени  20, 18, 16, 14, 12, 10 и 8 годишни момчета и момичета и се извърши на база извадково класиране  от съответните  турнири.

Общо в  18-те турнира ШК ”Енергия 21” от гр. Добрич взе участие  с 59 състезатели облечени с оригинални тениски и е комплексен победител в индивидуалното класиране на база общо получените точки.  С медали, грамоти и други награди и сувенири бяха наградени всички, които се класираха на призовите първо, второ и трето място. 

Най-успешно от клуба  се представи единадесетгодишния ни състезател  Иван Георгиев от гр. Генерал Тошево, участник в Европейските индивидуални първенства проведени наскоро в к.к. Албена. Той спечели най-много точки от трите различни дисциплини във възрастовата група при момчета и момичетата от 8 до 12 години.  Призови класирания в същата група имат още Тодор Кирилов, Йосиф Баналиев, Данаил Илиев, Михаил Байчев, Радостин Колев, Виктор Марков, Любомир Милчев, Николета Николова и осемгодишния Валентин Йорданов.

Във втората група за състезатели на възраст от 14 до 18 години при юношите  с призови класирания са: -Тито Титов, Даниел Карадалиев, Йордан Галенов, Светослав Николов и Божидар Николов, а при девойките - Виктория Терзиева, Лазаринка Лазарова и Жени Валентинова.

В третата група при мъжете и жените единствен носител на две призови втори места по класически шахмат и блиц стана Тома Киряков от нашия клуб, който  е директор на ЦУТНТ в гр. Добрич и учител по шахмат. Той допусна да бъде изпреварен само от настоящия шампион на България за младежи до 20 години , студента по информационни технологии в София и вече международен майстор Тихомир Янев, състезател на ШК „Каиса“ от гр. Варна и възпитаник на  м.с.Теодоси Костадинов.

Получените резултати дават сериозно основание да се очаква, че  ЦСО - ШК Енергия 21 от гр. Добрич може да бъде комплексен победител, както  в предстоящите зонови отборни първенства  на 8 и 9 октомври 2011 г. в гр. Варна, така и в престоящия дистанционен мач по интернет в края на месеца, дори  с опонентите ни от  столицата на Русия – многомилионна Москва.

м.с.Тодор Тодоров, член на БФШ за Североизточна зона

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter