VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

НОВИ ОБВИНЕНИЯ КЪМ ЦЕЦА ВЕЛИЧКОВИЧ

Сръбската фолкзвезда Светлана Ражнатович, наричана Цеца, бе обвинена в присвояване на четири милиона германски марки и над три милиона долара от трансфера на футболисти от нейния клуб Обилич в международни клубове и откриване на тайни сметки в чужбина, както и в незаконно притежание на оръжие, съобщава сръбският вестник "Блиц". Още трима души са обвинени - сестра й Лидия Величкович за незаконна продабжба на 10 футболисти, и бившите ръководители на Обилич Драгиша Бинич и Йован Димитриевич за продажбата на един играч на белградския клуб.


 

Вдовицата на сръбския лидер на паравоенни формирования Желко Ражнатович - Аркан, е обвинена и в нелегално притежание на 11 пистолета. Разследването против Цеца и сестра й Лидия продължава вече осем години.

Известната певица бе арестувана по време на акция "Сабя", предприета от сръбската полиция след убийството на премиера Зоран Джинджич през 2003 година. Тя бе заподозряна, че е помагала на извършителите на атентата, бе арестувана и лежа в затвора в продължение на няколко месеца, след което бе освободена поради липса на доказателства. Прокуратурата обаче започна разследване за откритото оръжие и за финансите на клуб "Обилич", който тя пое след убийството на съпруга й. Аркан бе собственик на клуба до смъртта си през януари 2000 година.

След разследване, продължило дълго, защото много документи бяха събирани от Гърция, Русия, Франция, България, Турция и други страни, прокуратурата заяви, че Цеца Величкович е злоупотребила с продажбата на десет футболисти. Тя ще бъде изправена пред съда най-вероятно до лятото, пише вестник "Блиц".

Светлана Величкович и нейната сестра Лидия са обвинени, че от продажба на футболисти от периода 14 август 2000 година до 21 май 2003 година незаконно са взели 4 100 000 германски марки и 3 480 000 щатски долара. Лидия Величкович е обвинена, че по нареждане на сестра си е открила частни сметки в една белградска банка, както и в банки в Скопие и в Кипър.
В обвинението пише, че от продажбата на Мирослав Савич на Арис /Гърция/ на 25 януари 2000 година за 1 милион германски марки мениджърът на футболиста Дарко Сусняр е дал на Светлана Ражнатович на ръка 720 000 марки, след като е взел своите 10 процента от трансфера.

Подобни механизми на присвояване, според обвинението, има и при трансфери на други футболисти на Обилич - Саша Вицикнез, Зоран Ранкович, Драган Шарац (Австрия), Владица Чурчич, Сеад Салахович и Никола Лазетич.

При продажбата на сръбския национал Никола Лазетич на Фенербахче (Турция) на 15 юни 2000 година за 6 милиона германски марки е включена и Станислава Цоцоровска - кума на Желко Ражнатович - Аркан, която през ноември 2010 година бе обвинена в Македония за контрабанда на половин тон кокаин. Според обвинението от тези шест милиона германски марки, един милион е върнат на турския клуб, а на посредничката в трансфера Станислава Цоцоровска са платени 4 300 000 марки на нейна сметка в "Коч банка" в Турция, а 2,3 милиона са преведени на сметка на Лидия Величкович.

Станислава Цоцоровска е била замесена и в продажбата на Милорад Корач и Саша Ковачевич в турския "Ерзурумспорт". По време на следствието Светлана Ражнатович се защищаваше, че решенията за клуба до своята смърт на 15 януари 2000 година е вземал нейният съпруг Желко Ражнатович - Аркан. За оръжието, което бе намерено в къщата покрай стадиона на "Цървена звезда", в която Цеца и Желко Ражнатовичи живееха седем години, Цеца Ражнатович каза, че Желко не й е позволявал да влиза в помещението край басейна. А след смъртта му е изгубен ключът за това помещение, в което е било оръжието, и тя въобще не е знаела какво има. . . Sportal.bg

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter