VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДВАМА ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОНИ ПОЕМАТ НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ ПО БОРБА

Борба

Управителният съвет на Българска федерация борба взе решение за назначаване на нови треньорски щабове на националните отбори. Дискусии със специалисти на различни нива в най-успешния спорт на страната ни продължиха близо два месеца. Решенията за пълна промяна на треньорските екипи е продиктувана от отчетеното от управата слабо представяне на летните олимпийски игри Лондон 2012.


Двама олимпийски шампиони ще застанат начело на националите в класическата и в свободната борба. Постът старши треньор при класиците се поверява на двукратния олимпийски, трикратен световен и 6 пъти европейски шампион Армен Назарян. В неговия щаб влизат световният първенец Янко Шопов и Милчо Радуловски, работил успешно с националите на Венецуела.
В свободния стил кормилото на отбора поема олимпийският шампион от Москва-80 Валентин Райчев. Негов асистент в щаба ще бъде европейският първенец Георги Янчев. Все още се обсъждат кандидатурите за трети треньор в щаба, като новото ръководство на отбора ще вземе решение по въпроса до края на годината.

При жените поста старши треньор се поема от сребърния олимпийски медалист и двукратен световен шампион Серафим Бързаков. Негов асистент в щаба ще е Филип Манолов, баща на медалистките от европейски първенства Джанан Манолова и Елис Манолова.
Наставниците на националните отбори за юноши придобиват статут и на помощник-треньори в щабовете на мъжете с оглед на планираните съвместни лагери в определени периоди от подготовката.

Управителният съвет очаква решението на двукратната сребърна медалистка от олимпиади и 5-кратна световна и европейска шампионка Станка Златева за нейната бъдеща кариера. Спортист №1 на България ще има право да избира дали да е само състезател, играещ помощник треньор или само треньор в щаба на националния отбор.

Управителният съвет изказва благодарност за 14-годищната всеотдайна работа като старши треньор на класиците на Братан Ценов, както и на Симеон Щерев, който 8 години работи в националния отбор по свободна борба. Фактът, че България за първи път при участие на олимпиада остава без медал при мъжете и в двата стила обаче налага промените, които Управителният съвет на Българската федерация по борба предприе. Пожелаваме успех на новите треньорски щабове.

На 21 ноември, от 10 часа е общото събрание на Българската федерация по борба в зала "Диана" на комплекс "Дианабад".

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter