VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДВА МЕДАЛА ГОНЯТ БОРЦИТЕ НА ДОБРУДЖАНСКИ ЮНАК

Борба

Двама медала от държавното първенство по борба свободен стил за мъже е целта на клуб Добруджански юнак (Добрич), съобщи треньорът Петър Петров. Състезанието е този уикенд в тренировъчната зала на "Арена Армеец".


„В София ще участваме с трима състезатели. Сред тях са опитните Драгомир Стойчев в кат. до 120 кг и Светослав Люцканов при 96-килограмовите. Последният се завръща в родния си клуб, след като беше студент в НСА. Двамата имат сили за медали, а защо не и да се борят за златото. Групата допълва юношата Димитър Желев, който ще участва в кат. до 55 кг”, заяви за "Център спорт" Петър Петров.

Той добави, че клубът е картотекирал 35 борци за състезанията тази година, като следващата седмица в Сливен близо 7 от тях ще излязат на тепиха в шампионата при момчетата до 15 години. 

Състезанието при мъжете тези дни ще бъде първото за календарната година. В него ще вземат участие почти всички родни борци в свободен и класически стил. Сили ще премерят и жените. От държавния шампионат ще отсъства златният медалист от световното първенство Елис Гури.

Шампионът в категория до 96 килограма страда от травма в ръката, но треньорският щаб на СКБ "Ловеч" съобщи, че проблемите му не са сериозни и той ще продължи да се подготвя по индивидуална програма за олимпиадата в Лондон. Гури ще бъде заместен от своя партньор в ловешкия клуб Калоян Динчев. Държавният шампионат ще започне в събота със схватки в свободния стил и при жените в категория до 48, 55, 63 и 72 килограма.

В неделя са борбите в класически стил и за жени до 51, 59 и 67 килограма.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter