VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БОЙКОТ В НАЦИОНАЛНИЯ ПО ПЛАЖЕН ТЕНИС

Тенис

Грандиозен скандал се разрази в националния ни отбор по плажен тенис само броени дни преди европейското първенство в България. Един от топ състезателите ни обяви бойкот и чрез своя профил във Фейсбук съобщи, че се отказва от мястото си в представителния отбор. 


„Искам да ви информирам, че отказвам да играя за националния отбор на България по плажен тенис, като този бойкот е провокиран от три причини - несъгласието ми с безпринципното определяне на състава на националния отбор, отказът от служители на федерация по тенис за регламентиране на този спорт, администриране на национално първенство и официална ранглиста, както и натрупаното недоволство от практикуващите плажен тенис в България, спрямо своеволията от страна на служители на федерацията и опетняване на принципите на спорта като цяло”, пише в социалната мрежа Виден Нацев.

Пред „България Днес” той потвърди намерението си и коментира, че е стигнал до това решение, след като му е писнало от шуробаджинащина.
„През последната година националният отбор заприлича на „Мама, тати и аз”. Днес вместо да се радваме, че страната ни постигна толкова огромен успех с домакинството за еврошампионата, ние се занимаваме с вътрешни разправии”, добави Нацев.
Бесни на федерацията са и в Добрич, където смятат, че са ощетени при сформирането на отборите при жените. Две от състезателките – Калина Божилова и Христина Дянкова, имат точки за световната ранглиста. Позициите им след международния турнир от календара на ITF в Албена им гарантират място в националния отбор, като двойка №2 на България, но са пренебрегнати при сформирането на съставите.
„Отправихме официално запитване до федерацията, за да разберем при какви критерии са направени националните отбори за първенството на еврошампионата. Все още нямаме отговор, но ние сме решени да си търсим правата и пред международната федерация”, коментира треньорът на Божилова-Дянкова в добричкия клуб Изида Юри Дойчев.
Първенството ще се проведе средата на септември в Албена. На него ще участва звездата на световния тенис Елена Лиховцева от Русия. Домакините са в трескава подготовка да предложат отлични условия за гостите от целия континент, а до тогава федерацията трябва да даде информация кой и как е подбрал състезателите за националните състави. 

в. "България Днес"

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter