VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БАЛЧИК ВЕЧЕ ИМА БАСКЕТБОЛЕН КЛУБ

Баскетбол

Балчик вече има баскетболен клуб. В понеделник група ентусиасти учредиха клуба, който ще носи името  “Черноморец” -  Балчик. Негов председател ще бъде Виктор Лучиянов, а управителният съвет е от двама души – Веселин Киряков и Недялко Недялков. Всички са балчиклии.


Документите на баскетболния клуб се подготвят за регистрация в съда. Тя трябва да  бъде готова до 24 май, като има идея на празника на града трениращите деца да направят демонстрация.

Треньорът по баскетбол Даниел Димитров информира, че първоначално работата ще започне в училищата, вече са сформирани няколко детски групи. Повечето ученици са от пети-шести клас, сподели той и допълни, че в ОУ “Антим I” има записани 13 момчета и 12 момичета, а в ОУ “Св.св. Кирил и Методий”  - 13 момчета. Предстоят срещи с директора на училището в Оброчище и с ръководствата на ПГ за КОС и СОУ “Христо Ботев”. Целта е по-късно от всички трениращи да се подберат децата за официалните отбори, като идеята е клубът да има поне две представителни групи. До есента трябва да минат регистрациите в Министерство на правосъдието и Федерацията по баскетбол, за да се кандидатства за участие в регионални изяви. “За момента срещам проблем  с базата, а у децата виждам амбиции и желание”, каза  Димитров на срещата.

текст: Марияна ВЪРБАНОВА

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter