VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БАСЕЙНЪТ В СПОРТЕН КОМПЛЕКС „РУСАЛКА” ВЕЧЕ Е ГОТОВ, СЛЕД 20 ГОДИНИ В ДОБРИЧ ОТНОВО ЩЕ ИМА ВОДНИ СПОРТОВЕ

Водни спортове

В четвъртък - 6 юни, от 18 часа в спортен комплекс „Русалка” в Добрич ще се проведе учредително събрание за основаване на клуб по водни спортове


25-метровият басейн в спортен комплекс „Русалка” в Добрич отново пълен с вода. Спортната арена се е събудила след 20-годишен сън и изцяло е захвърлила старите си дрехи. Днес водното съоръжение е едно от най-модерните в страната след инвестицията, която е направил концесионера Йордан Андреев.
„Вложените средства за басейна са 2 150 000 лева към момента. Правим разширение към съществуващата фитнес зала, която е с панорамна гледка към басейна. Ще има и зала за физическа подготовка за тези, които ще спортуват във водата и възстановителен СПА център. Изградили сме 4 изцяло нови съблекални – по две мъжки и дамски, като към тях ще има тоалетни. Отделно ще има още 3 тоалетни - мъжка, дамска и за инвалиди. Готова е рецепцията, към която има и бюфет”, заяви за CenterSport.org бизнесменът.
„В четвъртък от 18 часа в СК „Русалка” в Универсалната зала каним всички, които са заинтересовани на учредително събрание за основаване на клуб по водни спортове. Идеята ни е той да носи името Добруджа. В понеделник ще проверим дали можем да регистрираме клуб с това име. Ще отправим покани за присъствие към кметския екип на Добрич, както и към по-известните състезатели от близкото минало. Специално ще поканим и г-жа Невяна Митева, чието име е със златни букви в родното ни плуване. 
Ще развиваме различните дисциплини от плуването, водна топка – в която разчитаме и на състезатели от хандбалната школа на Добруджа, които вече са прекратили своята състезателна кариера, както и на действащи, които искат да упражняват този спорт. В момента водим преговори за треньори по водна топка и синхронно плуване. Отговорник на треньорите по плуване ще бъде Светлин Колев.
На трибуната ще има 70 места, а около басейна близо 75. Това ни дава възможност да домакинстваме на големи състезания. Очакваме всеки момент да бъде официално открит басейна, като изчакваме само държавната приемателна комисия”, добави Йордан Андреев, който с подкрепата си през последните години е в основата на големите успехи на Добруджа в хандбалните първенства във всички възрастови групи. В съседния корпус вече има и модерна зала за тенис на маса, развиват се и други спортове като художествена гимнастика, бадминтон и др.
Концесионерът сподели още, че вече е водил разговори с директора на спортното училище в Добрич Николай Дяков за възстановяване на паралелката по плуване в СУ "Г. С. Раковски".

Харесай страницата на CenterSport.org във Фейсбук - ТУК!


 

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter