VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ОГРОМЕН ИНТЕРЕС КЪМ ТУРНИР ПО СТРИЙТБОЛ В БАЛЧИК

Баскетбол

Състезание по стрийтбол се проведе в Балчик. Изненадващо голям беше борят на участниците – почти 100. Отборите бяха 27, като някои дори имаха резервни състезатели. Сили с местните баскетболисти мериха два тима от Варна и един от Добрич.


Спортистите бяха разделени в четири възрастови групи. Пет бяха отборите, съставени от момчета и три – момичета,  до 12 години. Във възрастта до 15 години се състезаваха четири групи момчета и две групи момичета. Най-масово беше участието до 18 години – цели девет отбора, съставени изцяло от баскетболисти от силния пол. Четири тима, отново само мъже, се надпреварваха за първото място над 18 години. Фенове подкрепяха всеки един от отборите. Най-високо беше темпото на игра при баскетболистите над 18 години. Те демонстрираха завидни умения в борбата под коша и в личните единоборства.
Събраха се доста деца и се получи един добър празник. Това е надпревара, която тепърва започва в България. Идеята беше да се покаже, че има желание да се направи нещо за баскетбола в Балчик, каза треньорът на баскетболния отбор “Черноморец” – Даниел Димитров.
Турнирът по стрийтбол е включен в маршрута на Българската федерация по баскетбол. Целта, която си поставят организаторите, е децата, практикуващи този спорт, да бъдат мотивирани и да бъде подпомогнат стартът на новия баскетболен клуб в града.
Срещите от състезанието се разиграваха на четири коша на площада пред Морска гара.

Текст и снимка Марияна Върбанова

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter