VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЕКСКЛУЗИВНО: ВКАРАХА РАБОТНИЦИТЕ НА СТАДИОНА В БАЛЧИК В БИГ БРАДЪР

Футбол

Камери нон-стоп следят всичко на стадиона. На футболната арена в Белия град ври и кипи от работа 
Докъде е стигнала работата по реконструкцията на градския стадион? С този въпрос, който вълнува много балчиклии, кореспондентът на "Център спорт" в Балчик Марияна Върбанова потърси техническия ръководител на обекта Запрян Славов.


Готови са основите на хотелската част и мултифункционалната зала, информира той. Има доста неща, които излизат допълнително в процеса на работа, но това е неизбежно, допълни Славов. Наложило се да се изгражда подпорна стена с габиони. Стадионът ще има четири пилона, високи по 25 метра с по 16 осветителни тела. Всеки фундамент е около 40 куб. м, или около 100 тона бетон, каза техническият. Това било най-сигурният начин за осветление, тъй като метеорологичните условия на стадиона били екстремни – получава се завихряне от вятъра, поясни той.
В началото на юли започна работата по трибуните. В първия етап от проекта е предвидено изработването на част от тях. Славов информира, че трябва да се монтират пилоните и осветлението. Фирмата ще отправи предложение до кмета за изграждане на всички трибуни още в първия етап, а след това да се започне работа по терена. Причина за това е, че има само един подход към стадиона и след като се направят дренажите, не трябва да се минава с машини върху тях. Неудобното за работа по стадиона е, че няма втори подход, подчерта техническият ръководител на обекта.
В края на октомври трябва да приключи работата по първи стадий, който предвижда завършване на терена, част от трибуните, изграждане на първите етажи на хотелската част и на мултифункционалната зала, информира Славов. Най-добре е двата етапа да се обединят, но това е въпрос на финансиране и Общината трябва да реши дали може да го направи, допълни той.
Почти постоянно любопитни граждани влизали в строителния обект, някои дори водели децата си. Тук работят машини и от съображения за сигурност достъпът на външни лица е забранен, подчерта техническият ръководител. Той добави, че работата на обекта се предава с камери и всеки може да гледа онлайн какво се прави чрез сайта на фирмата изпълнител. Текст и снимки Марияна ВЪРБАНОВА

Ето как ще изглежда новият стадион в Балчик

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter