VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

В БАЛЧИК: КАВАРНА Е ДОБРЕ, ЗАЩОТО СЛУЧИ НА КМЕТ

Футбол

Футболният клуб в Балчик - Черноморец, който участваше в Източната "Б" група, окончателно не получи нито една стотинка от бюджета на общината за тази година. Това решиха съветниците в Белия град по време на извънредно заседание на местния парламент.


Най-много дебати в залата на читалището в Белия град предизвика последната точка, която всъщност бе върнато от кмета Николай Ангелов решение за разпределение на парите за култура и спорт от общинския бюджет. Основно мотивът за връщането на решението на градоначалника бе, че то не е целесъобразно, защото не води до икономии на бюджета, а просто се касае за преразпределяне на парите от една дейност за друга. Ангелов изтъкна още, че лишаването от предвидените 1 млн. лв. за футбола противоречи на политиката на ОбС. На председателя на местния парламент бе връчена и подписка от 290 души срещу решението на съветниците да бъдат орязани спортните и културни институции и събития в общината. В последвалите дебати бе заявено, че заделеният от съветниците резерв в размер на 520 550 лв. е именно, за да бъдат финансирани прояви на различни културни институции – за участия в местни, регионални и национални форуми. От трибуната Атанас Жечев от БСП декларира, че ще бъдат дадени пари и за развитие на детско-юношеския футбол, но той първо трябва да бъде обособен като общинско дружество, защото „задълженията на ПФК Черноморец възлизали на 410 хил. лв. и средствата за детско-юношеска школа щели да отидат за издръжка на мъжкия отбор”. Ивелина Колева от Атака заяви, че при проведена среща с ПФК установила, че са отделяни едва 3 % от обявените 20 % от парите за детско-юношеската школа.
В залата не липсваха изказвания, сравняващи община Балчик с община Каварна. Екскмет на Оброчище и настоящ съветник от Атака – Петков заяви, че „Каварна е добре, защото случи на кмет”. В крайна сметка се стигна до гласуване, като всяка точка бе гласувана поименно в залата. Така съветниците оставиха ПФК Черноморец с 0 лв. от общинския бюджет.
Без планираните 20 хил. лв. остана общинският радиоклуб, но морският клуб в града ще може да си купи колесар за 7 хил. лв. Прието бе още да се отпуснат 5 хил. лв. за учредяване на баскетболен клуб, както и да се дадат 200 хил. лв. за площадка за деца в кв. „Балик” в града.
Кметът Николай Ангелов заяви, че ще оспорва решението пред Административния съд в Добрич.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter