VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЛЕГЕНДА В ПЛАЖНИЯ ТЕНИС ПРИСТИГА В АЛБЕНА

Тенис

Курортът домакинства на три големи спортни прояви в рамките на 10 дни 
За трета поред година ваканционно селище „Албена” ще се превръща в център на плажния тенис в България. В рамките на 10 дни курортът ще домакинства на едни от най-големите събития у нас това лято, след като през 2011 г. организира европейския шампионат, а през отминалите години на копринените плажове се състояха и международни турнири от световния календар. 


От 31 май до 2 юни в Албена ще се проведе международен турнир от категория G3 с награден фонд от 2000 евро, за който вече са подали заявки всички най-добри български състезатели, както и 3 мъжки и една дамска италиански двойки. Руската школа по плажен тенис отново ще бъде представена в курорта при нежния пол.
От 4 до 6 юни СК "Плажен тенис България" и маестро Алекс Мингози организитат тридневна Академия по плажен тенис за всички български състезатели. Участниците на 100% ще бъдат потопени в магията на плажния тенис. Избрани състезатели ще бъдат запознати с техниката и тактиката на красивата плажна игра от легендарния треньор и състезател Алекс Мингози. Той е рекламно лице на VISION, три години поред №1 в класацията на ITF, европейски шампион за 2010, 3-ти на световното първенство по плажен тенис в Бургас 2012, и с неизброим брой победи на международната сцена - Алекс Мингози, е един от най-титулуваните състезатели – човек, който пише историята на тази красива игра от нейното създаване в родния му град Равена (Италия). Организаторът Виден Нацев посочва, че всеки, който желае може да се докосне до красотата на плажния тенис и да играе заедно и срещу легендата на плажния тенис Алекс Мингози на плажа в Албена.
От 7 до 9 юни в комплекса ще се проведе международен турнир от категория G2 с награден фонд от 5000 евро, осигурени от „Албена” АД. За турнира вече са подали заявки 6 мъжки отбора от ТОП 50 на света, което гарантира изключително високо ниво на състезанието. Алекс Мингози/Никола Гамби и Микеле Фолегати/Марко Фачини са основните претенденти за титлата в прекрасния курорт. Разбира се нашите надежди за отлично представяне са в Петър Кирилов и Росен Ненчев, поставени под №4 в основната схема, както и на Димитър Симеонов/Емил Аргиров - една от младите ни двойки със сериозна заявка за големи успехи в плажния тенис. При жените фаворите са най-добрата ни женска двойка Лазарина Стефанова/Катина Симеонова, който са поставени под №1 в основната схема и са поставени в сериозна конкуренция на двойки от Италия и Русия.


 

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter