VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЗВЕЗДА НА ДОБРУДЖА Е ИЗБРАЛ ФУТБОЛА ЗАРАДИ ХРИСТО СТОИЧКОВ И КОМПАНИЯ


Той е на 26 години. Роден е в София, а днес съдбата го е изпратила в Добрич, където радва феновете на Цар Футбол. В медийното пространство името му се спряга не само с уменията му на терена, но и покрай приятелката му  - чаровната фолк дива Славена. Това е халфът на Добруджа Алек Манолов, с който разговаря репортера на „Център спорт” Александър Стоянов.  

Здравей, Алек! Разкажи ни за себе си и за ранните ти години във футбола. Какво те подтикна да се занимаваш с този спорт ?

По футбола се запалих, може би около световното първенство в САЩ през 1994 година, когато националният ни отбор достигна четвъртото място. Роден съм в град София и съм юноша на ЦСКА. Постепенно съм преминал през отборите на Конелиано (Герман), Велбъжд (Кюстендил), Черноморец (Бургас), Мархтренк (Австрия), Ботев (Криводол) и Академик (София), като на последния бях капитан.

Как се чувстваш след един полусезон в Добруджа?

Чувствам се перфектно. Добрич е един футболен град с много добра спортна база и отбора не заслужава да е във „В” група. Искам да поздравя общинското ръководство, президента на клуба - г-н Василев и треньорското ръководство, които помагат изключотелно много за перфектната организация, която може би е на ниво „А” група.

На какво те научи футбола?

Този велик спорт ме научи на най-важното –  дисциплина, уважение към  хората покрай  мен, дори и към съперниците, а също и самостоятелност.

Как се забавлявате след победа?

Забавляваме се, както всеки един отбор. Излизаме на дискотека или заведение.

Приятелката ти Славена е една от фолк дивите в България. Как възприемат съотборниците и приятелите ти връзката ти с нея, има ли доза завист?

Да - приятелката ми е една от фолк дивите, но това не е от значение, ние сме заедно и се обичаме. Приятелите и съотборниците ми приемат нормално тази връзка. Шеги разбира се, че има, но завист – не, всеки си има приятелка и личен живот.

Какво обичаш да правиш, когато ти остане свободно време? Имаш ли любими места в Добрич?

Обичам да се разхождам, в София имам кучета. Също така, обичам да гледам филми и да излизам с приятели. В Добрич любимите ми места са стадиона и дома.

Участвал си в различни клипове. Предстоят ли други подобни изяви извън терена?

Това за клиповете се получи спонтанно, не ми е някаква фиксидея. Харесва ми и ми е забавно да се снимам, но не мисля, че това ми пречи на футболната кариера.

Какво ще пожелаеш на феновете на Добруджа?

Пожелавам им да са все така верни и да ни подкрепят. Малко останаха в България такива като тях , които да подкрепят отбора, независимо в коя група са и къде играят. Те са номер едно и наистина успяват да ни мотивират за първото място в групата.

Сходни връзки

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter